Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van smudgen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Smudgen heeft eigenlijk twee betekenissen. De eerste is het reinigen van de omgeving, je huis of andere mensen door middel van rook. De andere betekenis heeft te maken met het vervagen van je make-up en dat leggen we je hier uit!

Het vervagen van je make-up dus, ook wel het vlekken van make-up. Dit kan je zelf opzettelijk doen, maar het kan ook gebeuren zonder dat je het wilt. Je make-up kan vervagen, vlekken geven en langzaam verdwijnen. Over het algemeen gebeurt smudgen vaak als je het niet wilt. Wat is er nou vervelender dan als je je make-up net in je Hollywood spiegel hebt gedaan en het zodra je de deur uitgaat alweer niet goed zit. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een mooie lippenstift op hebt gedaan en je langs je mond veegt. Of wanneer je net mascara op hebt gedaan, je net in je ogen wrijft of wanneer het regent en je mascara niet waterproof is. Beide gevallen zijn een vorm van smudgen. Daarnaast heb je ook de andere kant van smudgen; opzettelijk smudgen. Dit doe je bijvoorbeeld als je gebruik maakt van twee kleuren oogschaduw en wilt dat ze mooi in elkaar overlopen.

Smudgen voorkomen

Als je net je make-up mooi hebt zitten, wil je natuurlijk niet dat het gaat smudgen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je make-up de hele dag mooi blijft zitten. Voordat je je make-up aanbrengt is het belangrijk om eerst een primer aan te brengen. Dit zorgt er namelijk voor dat je foundation goed blijft zitten, want ook die kan gaan smudgen. Verder is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste concealer. Een concealer die te vet is kan er juist voor zorgen dat jouw mascara gaat vlekken. Daarnaast kan het helpen om een waterproof mascara te gebruiken. Zo ben je in ieder geval helemaal klaar om de regen te trotseren.

Je make-up zelf smudgen

Wanneer je je make-up gaat smudgen maak je harde lijnen zachter. Dit wordt zowel bij oogschaduw als oogpotlood gedaan.  Je gaat dus letterlijk de randen vervagen, om zo een minder harde look te creëren. Dit kan je zelf doen door je handen te gebruiken, maar het beste is om hiervoor een kwast te gebruiken. Als je je handen gebruikt kan dit namelijk voor vlekken zorgen, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Wanneer je je make-up gaat smudgen is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste spiegel. Een Hollywood spiegel heeft ingebouwde lichten, waardoor je goed kan zien hoe je make-up eruit ziet. Je kan je make-up zoveel vervagen als je het zelf wilt, probeer uit wat je het mooiste vindt!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: