Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van smeervloer

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De smeervloer, ook wel cementdekvloer genoemd, is dé meest gekozen ondervloer. Door dit type dekvloer toe te passen, heb je de mogelijkheid om daarna een mooie eindvloer naar keuze aan te brengen. Omdat het smeermiddel dat je aanbrengt op veel verschillende manieren kan worden gebruikt, is er voor elk soort project een praktische oplossing.

Vloer laten verhogen

Een smeervloer kan de vloer zijn tussen de bouwvloer (bijv. beton) en de uiteindelijke afwerking van jouw keuze. Elk type afwerking heeft specifieke vereisten voor de basis om de bescherming ervan te garanderen. Er zijn een paar veelvoorkomende redenen waarom een gladde vloer nodig is:

  • De vloer verhogen. De huidige vloerhoogte is niet goed genoeg. je kunt het laten aanbrengen vanaf 0,1 cm tot de dikte van de hoge vloer.
  • Vlakke vloer creëren. De vloer wordt vlak gemaakt voordat deze wordt gelegd. Dit zorgt ervoor dat wanneer je de vloer er uiteindelijk op legt, deze vlak en niet vervormd is.
  • Verschillende vloerhoogtes. Wil je de tegels verbinden met parket of gietvloer? Je kiest zelf de hoogte van de vloer zodat deze naadloos aansluit op je uiteindelijke afwerking
  • Vloer op afschot smeren. Zorg ervoor dat je de vloer in de richting van de uitgang, afvoer en goed invet voordat je water aan het dipperbad toevoegt. Hoewel het niet strikt noodzakelijk is, zorgt dit ervoor dat druipend water gemakkelijk kan worden gedweild.

Opties bij een smeervloer

Smeervloeren hebben vele toepassingen. Elk project heeft bepaalde behoeften, dus je kunt kiezen welke opties je wilt opnemen in de vloer die is afgestemd op jouw specifieke vereisten.

  • Vloerverwarming. Vloerverwarming bestaat al een tijdje en wordt voornamelijk gebruikt als een vorm van hoofdverwarming in huis. Bij koud weer zorgt het voor warme en comfortabele voeten, wat perfect is bij utiliteitsbouw.
  • Kunststofvezel wapening. De vezels in de mortelverbinding verhogen de duurzaamheid van de vloer. Dit betekent dat het beter bestand is tegen onvoorspelbare bewegingen en krimpen. Een vloer met vloerverwarming heeft dit nodig!
  • Droogtijdversneller. Zodra de vloer droog is, kan je verder bouwen aan het gebouw. Met een droogtijdversneller zijn de meeste vloeren binnen een paar dagen droog en kun je snel verder met het project.
  • Krimp wapening. IJzeren wapeningsnetten maken optimaal gebruik van het hele pand. Dit betekent dat jouw vloer sterker en duurzamer is met minder krimpscheuren.

Smeervloer leggen

Er zijn veel verschillende ondergronden waar je een smeervloer in kunt laten aanbrengen. Wil je jouw huis, badkamer of bedrijfspand een extra gladheidslaag geven, dan kan dat allemaal. Al vroeg komen er ambachtslieden met een vrachtwagen naar de bouwplaats om de betonmixer te bereiken en te starten. De machine zal dan de zandcementmortel mengen volgens jouw aanwijzingen. De vloersmeerders zorgen ervoor dat de vloer zo wordt gepositioneerd dat deze kan worden gebruikt voor het beoogde doel. Dit alles gebeurt in slechts één dag!

Vloer egaliseren

De vloer van jouw gebouw kan ongelijk zijn en heeft wat werk nodig. Dit is een goed moment om te overwegen een nieuwe vloer te leggen, want met de juiste zorg kan deze 15-20 jaar meegaan. Of je kunt overwegen om de bestaande vloer te egaliseren – dit kan worden gedaan met verschillende materialen, afhankelijk van jouw behoeften. Na het egaliseren wordt er een laag van enkele millimeters op de vloer aangebracht. Ook uit deze toplaag zijn de oneffenheden in de vloer verwijderd. Je hebt een glad oppervlak om daarna andere dingen op te doen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: