Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van sloopauto

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Een sloopauto, sloopvoertuig of een autowrak is een auto die geen waarde meer vertegenwoordigd voor de eigenaar. Deze situatie kan zich bijvoorbeeld voordoen op het moment dat een auto betrokken is geraakt bij een ongeval en totall loss is verklaard, op het moment dat de APK van een auto is verlopen en de kosten voor het opknappen van de auto niet rendabel zijn of als bij een gewenste verkoop van een auto geen koper kan worden gevonden. In Nederland verandert een auto gemiddeld na ongeveer 15 jaar in een sloopauto.

Wat doe je met een sloopauto?
Hoewel de sloopauto voor de particuliere eigenaar geen waarde meer heeft, heeft iedere auto een bepaalde recycle- of restwaarde. Ben je in het bezit van een sloopauto en wil je hier vanaf? Dan kun je deze aanbieden bij een autosloperij of autodemontagebedrijf. Een autosloperij demonteert de sloopauto en recyclet onderdelen (soms door ze te reviseren) die opnieuw aangeboden kunnen worden aan particulieren en autobedrijven. Het materiaal dat overblijft wordt als oud ijzer aangeboden bij metaalrecyclingsbedrijven die het oud ijzer recyclen en terugbrengen in bruikbare staat.

Is een sloopauto geld waard?
Een sloopauto kan geld waard zijn. Je kunt een sloopauto daarom proberen te verkopen aan een autosloperij. Het bedrag dat je voor een sloopauto ontvangt loopt uiteen van enkele tientallen euro’s tot soms wel honderden euro’s. Dat bedrag hangt onder andere af van de staat waarin de auto verkeert, haar leeftijd en verkoopbaarheid van de onderdelen die kunnen worden hergebruikt. In Nederland zijn er honderden autosloperijen en autodemontagebedrijven.

Bronnen:
Autosloperij.nl &
https://www.freshandjuicydriebergen.nl/lessen-rijbewijs-tiel/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Vervoer & Reizen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: