Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van slim deurslot

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een slim deurslot?

Een slim deurslot is een slot dat te openen is zonder sleutels, bijvoorbeeld door een vingerafdruk, barcode of cijfercombinatie. Door de beveiliging zijn deze sloten minstens zo veilig als een normaal cilinderslot, maar handiger in gebruik omdat je er geen sleutel voor hoeft te gebruiken. Jezelf buiten sluiten of last van een afgebroken sleutel zul je dus niet meer hebben en je kan het slot naar wens altijd anders instellen. Denk aan het toestaan van een andere vingerafdruk of het wijzigen van de code.

Toepassingen van een slim deurslot

Een slim deurslot kan gebruikt worden voor woningen, maar ook bedrijven zoals horecazaken of kantoorgebouwen. Via een speciale app of bridge kunnen meerdere deursloten tegelijkertijd of juist los van elkaar worden ingesteld. Daarbij kan je ook bijhouden wie wanneer gebruik maakt van een toegangsdeur, wat de veiligheid verder bevordert. Zo kan je bijvoorbeeld op bepaalde momenten de toegang ontzeggen voor werknemers die dan niet aanwezig horen te zijn of tijdelijk bepaalde rechten verlenen als dat vereist is.

Bij thuisgebruik kan je via een slimme telefoonapplicatie gezinsleden toevoegen aan de vingerprintlezer van het slot of juist de vingerafdruk van het ex-vriendje van je dochter verwijderen van het slotsysteem. Het werk allemaal heel gemakkelijk en is daardoor veel veiliger dan het gebruiken van sleutels.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: