Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van ski goggle

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Een ski goggle is een ander benaming voor een skibril. Een goggle wordt tijdens het snowboarden en skiën gedragen ter bescherming van de ogen. Het belangrijkste van een skibril is dat deze goed beschermt tegen het UV-licht. Wintersporten doe je vaak op grote hoogte, waar het effect van UV-straling groter is. Daarnaast reflecteert de sneeuw ook nog eens het zonlicht. Bij het niet dragen van een skibril kan je last krijgen van sneeuwblindheid.

Een skibril wordt door middel van een band aan het hoofd gevestigd. Hierbij is het belangrijk dat de skibril de ogen helemaal afsluit en ervoor zorgt dat je ogen volledig beschermd zijn tegen UV-licht. Een goede skibril, van bijvoorbeeld het merk Sinner, biedt naast de bescherming tegen UV-licht ook bescherming tegen opspringende sneeuw- en ijsdeeltjes. Daarnaast zijn goede skibrillen behandeld met anti fog coating, wat voorkomt dat de bril beslaat tijdens het skieën of snowboarden.

Waaraan voldoet een goede skibril?

  • De bril moet 100% UV-beschermend zijn, dit wordt aangegeven met UV 400 of 100% UV.
  • De glazen moeten gemaakt zijn van onbreekbaar materiaal. Zo kan het glas niet gaan splinteren bij een val.
  • Het is belangrijk dat de bril helemaal aansluit om je gezicht, zodat er van geen enkele hoek inval is van UV-licht. Een ski goggle is tijdens het wintersporten essentieel!
  • Kies voor een model met een CE keurmerk met een cijfer van 1 tot en met 4. Ons advies is zelfs om te kiezen voor een skibril met een CE keurmerk met cijfer 3 of  4.
  • Anti fog coating is erg belangrijk bij een skibril, dus let er zeker op dat je skibril is behandeld met deze anti fog coating.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: