Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van SKG sloten

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Vaak zie je achter veel sloten en ander hang-en-sluitwerk de term ‘SKG’ staan. Achter de term SKG staan meestal één, twee of drie sterren. Maar wat betekent SKG nou eigenlijk en wat zeggen de sterren die vermeld staan. Wij leggen je uit waar de term ‘SKG’ voor staat.

Het SKG-keurmerk

De afkorting SKG staat voor: Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze onafhankelijke stichting doet onderzoek naar de kwaliteit sloten en ander hang-en-sluitwerk. Tijdens deze keuring wordt er onder andere gekeken naar de sterkte en naar de inbraak gevoeligheid van het slot. Als het slot voldoet aan deze eisen, dan ontvangt het slot het SKG-keurmerk met één of meerdere sterren. Je kunt het logo herkennen aan het driehoekige logo met één vlakke zijde. De sterren geven aan hoe inbraak werend het slot is. Dus hoe meer sterren het SKG-slot heeft, hoe beter het slot bestand is tegen inbraak.

SKG sloten met één of twee sterren

SKG sloten met slechts één ster bieden een bescherming tegen inbraak op basisniveau. De sloten zijn zeker drie minuten bestand tegen inbrekers met eenvoudig gereedschap, zoals een schroevendraaier of koevoet. Een SKG-slot met twee sterren houdt een inbreker met complex gereedschap tenminste drie minuten buiten de deur. SKG sloten met twee sterren worden tegenwoordig veel gebruikt, omdat zij de meeste inbraken verhinderen. Helaas zijn SKG sloten met twee sterren niet bestand tegen de inbraakmethode kerntrekken. Bij deze inbraakmethode wordt de cilinder uit het slot geboord.

SKG sloten met drie sterren

SKG sloten met drie sterren zijn momenteel de beste sloten op de markt. Deze sloten bieden wel bescherming tegen de inbraakmethode kerntrekken. SKG sloten met drie sterren hebben een cilinder van gehard staal. Daarnaast houden SKG sloten met drie sterren inbrekers minimaal 5 minuten buiten de deur. Om deze reden worden deze sloten aangeraden door het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Sloten vervangen

Een goed slot is erg belangrijk. Hier is niet iedereen zich van bewust. We gaan er al snel van uit dat de sloten die aanwezig zijn aan alle eisen voldoen. Helaas is dit vaker niet het geval.

Door een goed slot is je woning al een stuk minder gevoelig voor inbraak. Sloten vervangen in Roermond, kun je het beste laten doen door een specialist. Zij maken gebruik van de beste sloten. Op deze manier wordt voorkomen dat inbrekers eenvoudig naar binnen kunnen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Educatie
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: