Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van shockwave therapie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Een therapie die het zelfhelende vermogen van het lichaam stimuleert is shockwave therapie. Bij shockwave therapie worden hoog energetische golven toegediend met een apparaat. Deze therapie is geschikt voor meerdere doelen; bijvoorbeeld voor het behandelen van pijnlijke plekken in het lichaam. Met het desbetreffende apparaat kunnen de schokgolven worden gegeven op het gebied dat moet worden behandeld. Er zijn verschillende aanbieders van shockwave therapie. Wil jij meer weten over deze therapie? Je leest er in dit artikel meer over.

Hoe werkt deze therapie precies?

Allereerst produceert het apparaat voldoende energie om de schokken te kunnen geven. Hierna wordt de energie via een behandelkop toegediend. Dit wordt gedaan op de plek waar de pijn zich bevindt. Vervolgens reageert het lichaam hierop door verschillende stimulerende stoffen aan te maken, waarbij sommige van deze stoffen een lichte ontstekingsreactie nabootsen. Andere stoffen stimuleren juist meer het herstel en sommigen juist de doorbloeding. Het heeft dus verschillende positieve invloeden. Al deze reacties zorgen voor een snel weefselherstel.

Wanneer gebruikt een fysiotherapeut shockwave therapie?

Shockwave therapie is geïndiceerd bij uiteenlopende ongemakken, waaronder tennis- of golferselleboog, nek-, schouder- en/of rugpijn. Ook kan het worden gebruikt bij pijn rond de knie of enkel, achillespeesproblemen, hielspoor of langdurige pijn onder de voet. Zoals je kunt lezen kan met behulp van shockwave therapie een groot scala aan pijn en klachten worden opgelost. Zo kun je na ongeveer vier of vijf behandelingen al resultaat merken van de shockwave therapie. Tevens zijn de positieve resultaten aangetoond door wetenschappelijk onderzoek.

De toediening van deze schokken

Tegenwoordig zijn er meerdere apparaten op de markt die shockwave therapie kunnen toedienen. Daarbij is er een onderscheid te maken tussen gefocusseerde shockwave therapie en radiale shockwave therapie. Een goede aanbieder van shockwave therapie is Fysio Engelaar in Doetinchem. Een apparaat dat veel wordt gebruikt is een Endopuls 811, welke radiale shockwavetherapie geeft. Dit is een licht apparaat. Voor behandelingen waar een hogere intinsiteit nodig is, kan een gefocusseerde shockwave worden gebruikt. Hiervoor kan apparatuur van PiëzoWave worden gebruikt. Hierbij worden de schokgolven geproduceerd door piëzo-elektrische elementen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: