Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Shiatsu

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Wat is shiatsu?

Shiatsu is gebaseerd op de traditionele Japanse massagetherapie. Shiatsu werkt met de energiestroom van het lichaam, bekend als Ki of Qi (spreek uit: chee). Het maakt gebruik van acupressuur om spanning los te laten en het lichaam in balans te brengen. Het kan helpen om je stemming te verbeteren en je ontspannen te voelen.

Wat is Shiatsu massage therapie precies, en hoe helpt het degenen die de behandeling ondergaan? Shiatsu is ontstaan in Japan op basis van traditionele Chinese geneeskunde met elementen van westerse therapieën, volgens de Shiatsu Society. Het versterkt het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen.

Wat is Shiatsu-massagetherapie en hoe werkt het?

Shiatsu massage therapie is gebaseerd op het gebruik van de vingers, duimen en handpalm om druk uit te oefenen op verschillende gebieden van het lichaamsoppervlak om te helpen bij de genezing van veel voorkomende kwalen en aandoeningen, en onevenwichtigheden in het lichaam te corrigeren. De druk die wordt uitgeoefend op de punten op het lichaam bevordert de energiestroom en corrigeert disharmonieën in het lichaam van de patiënt. Behalve dat het een diep ontspannende ervaring is, helpt Shiatsu bij het verlichten van stress, het behandelen van pijn en ziekte, en draagt het bij aan de algehele gezondheid en het welzijn van een patiënt.

Shiatsu reguleert de automatische activiteit van het zenuwstelsel en stimuleert de bloedsomloop, het lymfestelsel en het hormonale systeem. Een slechte houding, gewrichtsproblemen, verstuikingen, artritis, ischias, acute en chronische nek- en rugpijn, sinusitis en bronchitis zijn met Shiatsu te behandelen.

Hoe helpt Shiatsu?

Shiatsu werkt om de algehele gezondheid te verbeteren door het interne energiesysteem te beïnvloeden. De therapie resulteert vaak in een groter bewegingsbereik en een betere coördinatie. Shiatsu wordt gebruikt als een primaire of aanvullende therapie en combineert ondersteunde strektechnieken en acupressuur om de spier- en botstructuur te herstellen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: