Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Self-Storage

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wellicht heb je wel eens gehoord van self storage; dit staat ook wel bekend als een mini opslag. Hierbij wordt een groot gebouw opgedeeld in kleinere ruimtes, die dan voor opslag worden gebruikt. Deze trend is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren negentig. Hoe dit is ontstaan? Er was een ruimtetekort in de grote steden. Daardoor werd het idee van self storage geboren. Dit wordt nu overal ter wereld toegepast, zo ook in Nederland.

Tip: zoek jij een opslagruimte in de omgeving van Doetinchem? Ga dan naar OpslagboxDoetinchem.nl en huur voordelig een opslagbox.

Wat zijn de kenmerken van self-storage?

Het is erg handig om gebruik te maken van self storage. Hiermee kun je namelijk spullen kwijt die je wellicht thuis niet meer kwijt kunt. Je kunt als huurder ook zelf bij je spullen, zonder dat je contact of een afspraak hoeft te maken met de verhuurder van het pand.
Deze ruimtes bevinden zich vaak in een afgesloten gebouw met een toegangscontrole. Denk hierbij aan een cijfercode of een eigen toegangspas. Zo kun je makkelijk en veilig naar binnen, zonder dat er een ander persoon voor te pas komt. Vaak zit er binnen het gebouw een centrale ruimte om de individuele opslagruimtes te kunnen bereiken. In sommige gevallen moet je zelf een slot aanschaffen voor je individuele ruimte.

Hoe lang kun je een opslagruimte huren

Doordat de opslagruimte individueel afsluitbaar is, zie je ook dat het wel een opslagbox wordt genoemd. De duur van de lengte van huur kan verschillen, en dit verschilt ook per aanbieder. Vaak is dit te huren vanaf 1 maand. De afgelopen jaren is dit concept populairder geworden, voor particulieren maar ook voor ondernemers en zakelijke huurders. Het kan bijvoorbeeld handig zijn als je tijdelijk ruimte tekort hebt. Denk aan een verandering van je woonsituatie zoals een verhuizing. Als je huurder wordt, heb je geen hoge huurkosten van het pand, maar betaal je alleen maar voor de individuele ruimte. Ook is de opzegtermijn vaak maar kort, en verschilt de grootte. Je hebt veel mogelijkheden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedsprei
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: