Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Selectie Assessement

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Wanneer je nieuwe medewerkers werft, wil je natuurlijk het liefst de allerbeste kandidaat binnenhalen. Natuurlijk ben je afhankelijk van de reacties die binnenkomen, daar heb je weinig invloed op, maar als deze eenmaal binnen zijn is ook de verantwoordelijkheid voor het uitkiezen van de beste sollicitant duidelijk aanwezig.

Pas na het sluiten van de reactiedatum begint het echte werk. De juiste personen moeten uitgenodigd worden en daar moet de beste keuze uit gemaakt worden voor de te bekleden functie. Maar hoe kies je uiteindelijk de beste kandidaat? Wij kunnen niet helpen bij het maken van die eerste selectie, maar wél bij het kiezen van de beste sollicitant die daar tussen zit!

Een groot onderdeel van deze werving zal men varen op intuïtie. Veel mensen vertrouwen hier volledig op, maar toch blijkt dat het moeilijk is om mensen tijdens een selectie interview goed in te schatten.

Naast ergernis kan dit ook voor grote problemen zorgen wanneer iemand toch niet goed in het team blijkt te passen of minder geschikt is voor de functie dan gedacht. Het kan een bedrijf veel geld kosten en daar bovenop zal opnieuw een zoektocht gestart moeten worden naar een nieuwe, beter passende werknemer. En wat dacht je van de tijd en moeite die erin zijn gestoken? Of trainingen die eraan te pas zijn gekomen. Ontzettend zonde als dit verloren gaat, daarom is de druk om de juiste kandidaat eruit te pikken groot.

Om hierbij te helpen bestaat er het selectie assessment. Dit assessment vindt meestal aan het einde van een selectieprocedure plaats. Een assessment test voor selectie bekijkt of de kandidaat geschikt is voor de functie waar het om draait. Naast organisatie competenties en persoonlijkheid wordt ook gekeken naar de capaciteiten. Hoe geeft de kandidaat leiding? Is hij of zij een goede teamplayer? Kan de sollicitant goed knopen doorhakken en hoe worden beslissingen gemaakt?
Een bedrijf kan veel uit zo’n test opmaken waardoor de kans op een goede match tussen bedrijf en medewerker sterk vergroot wordt.

Online selectie assessment

Door te werken met een online selectie assessment zijn antwoorden al snel binnen. Geen lange wachttijden waarin bedrijf en kandidaat moeten afwachten of deze match een goede is, maar snel antwoord of zij met elkaar in zee zouden moeten gaan. Deze selectie assessment test kandidaten op de onderdelen persoonlijkheid, competenties en intelligentie. Cruciale eigenschappen om de werkzaamheden binnen een bedrijf goed te laten verlopen. Blijkt de kandidaat niet geschikt te zijn voor de functie waarop werd gesolliciteerd, dan kan je direct verdergaan met zoeken. Dit klinkt wellicht een beetje hard naar de kandidaat toe, maar ook voor hem of haar is het onprettig om een functie te kleden die onvoldoende passend is bij diens persoonlijkheid, vaardigheden en capaciteiten.

Assessment test

Een ander voordeel is dat dit niet enkel een assessment test voor selectie is. Dat wil zeggen, het is meer dan een aantal losse testen. Er zullen namelijk ook suggesties voor interview vragen naar boven komen zodat er wellicht nieuwe, interessante wendingen in het sollicitatiegesprek voorbij zullen komen. Dit helpt bij het maken van de juiste beslissing en geeft inzichten waar wellicht nog niet aan gedacht was.

Omdat alle testen in het online selectie assessment daarnaast wetenschappelijk gevalideerd zijn, is de uitkomst zeer betrouwbaar. De uitspraken over de sollicitant zijn nauwkeurig waardoor het zeker is dat de beste kandidaat hieruit naar voren zal komen.

Dat alles maakt deze selectie assessment een uiterst waardevolle toevoeging aan de gehele sollicitatie- en selectieprocedure. Gevoel en intuïtie zijn zeer belangrijk, maar niet onfeilbaar. Juist doordat deze assessment test voor selectie wetenschappelijk gevalideerd is, biedt het ondersteuning op de plek waar mensen wat meer zekerheid zouden kunnen gebruiken. Het bedrijf houdt volledige controle over de selectieprocedure, maar krijgt op deze manier net dat beetje meer zekerheid. Een gouden samenwerking dus!

Online

Doordat men steeds meer gericht is op online werkzaamheden, gaat de communicatie gemakkelijk en razendsnel, kunnen wij de aangevraagde testen direct voor jou en je kandidaten klaarzetten en zie je de uitkomsten vrijwel direct terug.

Het is ook niet nodig om naar een locatie af te reizen wat weer tijd en moeite bespaard. Ook bieden wij een online omgeving, het Bridge Assessment Platform, waar alle rapporten van de kandidaten in worden opgenomen. Hierdoor zijn deze snel en gemakkelijk bereikbaar op de momenten dat het bedrijf ze nodig heeft.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: