Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van scooterverzekering

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een een scooterverzekering?

Een scooterverzekering is een verzekering door je scooter veroorzaakt aan een ander voertuig en/of de schade die je eigen scooter heeft opgelopen. Deze verzekering keert een schadevergoeding uit voor de schade zoverre die gedekt is door de verzekering. De verzekeringnemer betaald in ruil hiervoor maandelijks een voorafbepaalde verzekeringspremie.

Dekking

Afhankelijk van de maximale dekking van de scooterverzekering is er een maximaal uit te keren bedrag afgesproken. Valt de verzekerde schade hoger uit dan dit bedrag dan zal de rest voor eigen rekening zijn. Als scooterbezitter doe je er doorgaans goed aan tenminste voor de gehele waarde van de scooter een verzekering af te sluiten. Hierbij is het wel belangrijk een keuze te maken tussen een WA of Allrisk scooterverzekering. Daarover vertellen we je nu meer.

WA of Allrisk verzekeren?

Bij een WA scooterverzekering ben je enkel verzekerd voor de schade die jij als bestuurder berokkend aan andere weggebruikers en hun voertuigen. Bij een Allrisk verzekering ben je daarnaast verzekerd voor de schade aan je eigen scooter. Het zal je niet verbazen dat laatstgenoemde verzekering vaak duurder is omdat er meer risico gedekt dient te worden.

Eigen risico

Om het aantal verzekeringsclaims te beperken hanteren verzekeraars een eigen risico. Dat is een vooraf bepaald bedrag waarvan de kosten niet gedekt worden met de scooterverzekering. Alle kosten daarboven tot de maximale dekking worden wel vergoed. Door het hanteren van een eigen risico hoeven verzekeringen minder uit te keren en remmen ze het altijd claims af. Het claimen van schade heeft namelijk ook invloed op de verzekeringspremie en in gevallen dat men als gevolg van het eigen risico bijna geen vergoeding uitgekeerd krijgt zal er vaak afgezien worden van het invullen van een claim. Hierdoor besparen verzekeraars aanzienlijk in de kosten. Voor de verzekeringnemer betekent dit dat hij niet wordt ‘beboet’ met een hogere maandpremie, waarover we nu meer gaan vertellen.

Bonus/malus ladder

Verzekeraars hanteren vaak een bonus-malus ladder. Dat is een systeem waarbij ze je belonen (bonus) als je over een langere periode geen schade claimt en bestraffen als je regelmatig schade claimt (malus). Dit doen ze door bij bonus gevallen de maandpremie te verlagen en bij frequente brokkenpiloten de verzekeringspremie te verhogen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Vervoer & Reizen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: