Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van schilderwerken

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat zijn schilderwerken?

Schilderwerken is een vrij algemene term, want er is nog veel onderscheid te maken. Elk type schilderwerk heeft zijn eigen punten om rekening mee te houden. Een schilder heeft natuurlijk de ervaring zodat hij weet waar hij op moet letten. Op het moment dat je minder ervaring hebt, is het verstandig om je in te lezen.

Volgens Schilder Lier: ‘Schilderwerken betreft alles wat te maken heeft met het voorbereiden en schilderen van een ondergrond binnen en buiten een huis of gebouw.’

Schilderen is het beroep dat door een schilder wordt uitgeoefend waarbij een verf(substantie) wordt aangebracht op een te beschermen oppervlak, meestal in een bepaalde vooraf specifiek gekozen kleur.

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk heeft als grootste doel het uiterlijk. Hierdoor zijn er veel verschillende soorten kleuren verkrijgbaar en kan iedereen het naar eigen smaak invullen. Maar ook op plaatsen waar het oppervlak intensief gebruikt wordt, is het vooral om het oppervlak te beschermen, denk aan trappen en kozijnen.

Gemiddeld wordt binnenschilderwerk eens in de 10 jaar gedaan. Het gaat hierbij om de volgende onderdelen:

  • Binnenmuur
  • Plafond schilderen
  • Keuken
  • Kozijnen / deuren
  • Trap

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk is, naast het uiterlijk, in de eerste plaats bedoeld om steen en hout te beschermen tegen de elementen. Een goede verflaag kan regen en zon buiten houden. Veel schade kan beperkt worden door goed onderhoud van het buitenschilderwerk. Vraag een binnenschilder om specifiek advies. Maar onder andere de volgende onderdelen kunnen worden aangepakt:

  • Buitenmuur
  • Kozijnen/deuren
  • Dakkapel ramen/luiken
  • Hekwerk
  • Schuur

Een ding om rekening mee te houden bij buitenschilderwerk is dat het niet altijd kan. Planning is dus extra belangrijk en zorg voor een ‘waterdicht’ plan!

Verschillende soorten verf

Elke verfsoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Voor elke klus is er een verfsoort die het meest geschikt is. Het grootste verschil in verf is of deze binnen of buiten wordt gebruikt. Maar niet alle binnenverven zijn hetzelfde en ook voor buiten zijn er verschillende mogelijkheden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: