Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van S1, S2, S3 veiligheidsnormen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Bij werkschoenen kopen is de veiligheidsnorm vaak ontzettend belangrijk. Vaak geeft de werkgever opdracht om werkschoenen te komen die aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Dit kunnen S1, S2 of S3 werkschoenen zijn, maar wat betekenen deze veiligheidsnormen? In dit artikel geven we uitleg over de verschillende veiligheidsnormen van werkschoenen.

Veiligheidsnormering bij werkschoenen

Als je op zoek bent naar goede werkschoenen, dan is het verstandig om werkschoenen te komen die voldoen aan de juiste veiligheidsnormering. Werkschoenen met de S-codering geeft aan dat de schoenen dienen te voldoen aan de norm van Safety Shoes, oftewel veiligheidsschoenen. Alle werkschoenen met een S-codering hebben dan ook een veiligheidsneus.

S1, S2 en S3: wat zijn de verschillen?

Veiligheidsschoenen kunnen onderverdeeld worden in vijf verschillende S-classificaties. Naast de algemene veiligheidseisen moeten de schoenen of laarzen ook geschikt zijn voor de omstandigheden waarin ze gebruikt worden. Hieronder meer informatie over de verschillende veiligheidsnormen van werkschoenen.

S1 werkschoenen

Deze schoenen hebben altijd een veiligheidsneus, maar zijn ook antistatisch. Ook nemen werkschoenen met de S1 normering energie op in de hak. Voor werkzaamheden in droge omstandigheden zijn deze werkschoenen met S1 classificatie erg geschikt. Ook zijn er S1 werkschoenen, deze werkschoenen hebben een veiligheidszool waardoor ze geschikt zijn voor gebruik bij een droge werkomgeving waar het risico van scherpe voorwerpen op de grond aanwezig is.

S2 werkschoenen

De basis van deze schoenen zijn hetzelfde als S1 werkschoenen, echter hebben S2 werkschoenen een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water. Dit maakt dit schoeisel geschikt voor gebruikt voor buiten of bij een vochtige werkomgeving.

S3 Werkschoenen

S3 werkschoenen, deze normering worden het meest gebruikt. Dit komt omdat ze voor vele werkomstandigheden geschikt zijn. S3 werkschoenen zijn waterbestendig en hebben een veiligheidsneus en -zool.

Welke veiligheidsnorm wordt het meest gedragen?

Als we over het algemeen kijken dan worden S3 werkschoenen het meest gedragen op de werkvloer. Veiligheidsschoenen met deze normering bieden de nodige veiligheid en zijn ook nog waterdicht.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Kleding en Uiterlijk
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: