Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van rvs schroeven

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

RVS is een afkorting voor roestvrij staal. Deze term klopt niet helemaal, want RVS kan wel degelijk gaan roesten. Een betere benaming zou dus roestvast staal zijn. RVS bevat een speciale laag die beschermd tegen roesten. Wanneer deze laag wordt aangetast, kan deze gaan roesten. Rvs schroeven kunnen dus ook gaan roesten. De samenstelling van rvs schroeven is belangrijk. De schroef bestaat voor minimaal 11 en maximaal 12 procent uit chroom en maximaal uit 1,2 procent koolstof.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten rvs schroeven te verkrijgen in winkels en op internet. Niet alle schroeven zijn geschikt voor elke klus. Het is dus van belang dat je kijkt welke schroef bij jouw klus past. Je moet met veel dingen rekening houden. Je hebben schroeven met verschillende soorten koppen, met  halfdraad of met voldraad en de aandrijving van de schroef kan verschillen.

Maar hoe kies je dan de juiste schroef voor jouw klus? Als eerste moet je de juiste maat vinden. Kijk naar de dikte van het materiaal wanneer je de juiste maat wil vinden. Doe de dikte van het materiaal keer 2,5. Je komt dan bij de lengte van de schroef uit. Kijk vervolgens naar de kop van de schroef. Wil je alles mooi afgewerkt hebben? Kies dan voor een platte kop. Wanneer je wil dat alles wat steviger zit kun je het beste kiezen voor een bolle kop. Als laatste is het belangrijk dat je het juiste bitje vindt. Je wilt natuurlijk niet dat je de schroef kapot draait.

Verschil tussen rvs schroeven en verzinkt schroeven

De rvs schroeven en verzinkt schroeven zijn beide geschikt voor buiten. Toch zit er een verschil tussen. Verzinkt schroeven zijn sterker dan rvs schroeven. Bij verzinkt schroeven zit er een extra laag over de schroef. Deze schroef kan echter wel een stuk sneller gaan roesten. De rvs schroeven zijn daarom een geschikter voor buiten. Wil je geen gebruik maken van rvs schroeven dan zijn verzinkt schroeven een goede vervanger. Het laagje zink beschermt de schroef van buitenaf.

Gebruik van rvs schroeven

Rvs schroeven kun je voor verschillende klussen gebruiken. Zoals je al hebt gelezen zijn de schroeven geschikt voor buitengebruik. De schroeven zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Normaal maak je bij het bouwen van een vlonder gebruik van vlonderschroeven. Door gebruik te maken van rvs vlonderschroeven heb je minder snel van roest. De roestvrije schroeven zijn ook handig om te gebruiken als je een schutting gaat plaatsen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: