Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Rugschool

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
0
(0)

Wat is de Rugschool?

Veel mensen hebben rugpijn. Ongeveer 80% van de volwassenen heeft een zeurende of stekende pijn in de rug, met of zonder uitstraling naar de benen en billen. Meestal wordt deze pijn in de onderrug gevoeld. Het is niet altijd meteen duidelijk wat de oorzaak van rugpijn is. Soms spelen meerdere oorzaken een rol, bijvoorbeeld een slechte lichamelijke conditie in combinatie met veel statische belasting zoals autorijden, lang zitten of stress.

Behandeling van rugpijn is effectief gebleken. Fysiotherapie en revalidatie blijkt bij langdurige rugpijn betere resultaten op te leveren dan helemaal geen behandeling. Bovendien zorgt regelmatige lichaamsbeweging ervoor dat de symptomen sneller verdwijnen. Onderzoek heeft aangetoond dat actief bewegen helpt bij de behandeling van rugpijn.

Rugschool

Om rugpijn te verminderen en in de toekomst te voorkomen, is de Rugschool ontwikkeld. Naast een reguliere behandeling door een fysio- of manueel therapeut omvat de Rugschool een oefenprogramma om de belastbaarheid van de rug te vergroten. Het omvat ook een educatief programma om rugpijn te voorkomen, met tips om problemen in de toekomst te voorkomen.

Door naar deze ‘school’ te gaan, nemen de pijnklachten meestal aanzienlijk af of verdwijnen ze zelfs voorgoed. Het programma zal de algehele conditie en coördinatie van jouw rug- en buikspieren verbeteren, zodat je weer meer activiteiten kunt en durft te ondernemen.

Doelstelling van de Rugschool

In de Rugschool krijg je veel tips over hoe je jouw rug minder kunt belasten tijdens jouw dagelijkse activiteiten. Aan de hand van oefeningen leer je hoe je je houding kunt verbeteren, de stabiliteit van je onderrug kunt vergroten en je wervelkolom kunt mobiliseren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Gezondheid
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: