Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van roofrack

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een roofrack wordt ook wel een imperiaal of een dakdrager genoemd. Dit is een bagagerek dat op daken van auto’s kan worden gemonteerd. Met zo een rek kan de bagage tijdelijk uitgebreid worden, waardoor men meer kan vervoeren. Een imperiaal heeft meerdere dwarsliggers die bevestigd zijn over de gehele lengte van je auto.

Materiaal

Bij het aanschaffen van een imperiaal kan er gekozen worden voor verschillende materialen: aluminium, staal en RVS. Op deze dragers kun je van alles vervoeren zoals buizen en ladders. Elk materiaal heeft voordelen en nadelen en daarbij is het belangrijk om te letten op de kwaliteit. Wanneer er elke dag ladders vervoert dienen te worden dan is het van belang dat de roofrack tegen een stootje kan.

Aluminium

Gemiddeld kosten aluminium imperialen €800 en behoren ze tot de op een na duurste prijsklasse. De voordelen van dit materiaal is dat het imperiaal extra sterk is door verstevigingen in de aluminium profielen. Hierdoor is het ook geschikt voor de zwaarste materialen. Daarnaast ontstaat er geen corrosie bij dit materiaal. Corrosie is het proces waardoor materialen verslechteren als gevolg van oxidatie.

RVS

RVS, ook wel roestvast staal, is een materiaal dat door middel van een laagje roest het onderliggende materiaal kan beschermen. Een imperiaal dat gemaakt is van RVS behoort tot de duurste prijsklasse en kan gemiddeld 150 kilogram dragen. Een roofrack gemaakt van RVS heeft als voordeel dat het snel gemonteerd kan worden en dat het geschikt is voor zware materialen. Net als bij de aluminium variant ontstaat er bij RVS geen corrosie.

Staal

Stalen imperialen kunnen net als een RVS imperiaal ongeveer 150 kilogram dragen. Deze behoren tot de goedkoopste prijsklasse. Bij dit materiaal imperiaal is het zo dat er kans is op corrosie.

Montage

Elke auto heeft een ander soort imperiaal nodig. Het is van belang om te bekijken of een imperiaal geschikt is voor het type bedrijfswagen of auto waarin je rijdt. Een op maat gemaakte roofrack is dus van belang. Verder is het van belang dat er voor een imperiaal wordt gekozen die pasklaar zijn. Dit scheelt naast veel stress ook een hoop tijd en energie. Zo kan een pasklare imperiaal binnen een half uur gemonteerd worden op een auto.

Ook is het bij de montage belangrijk dat er wordt gekeken naar het soort beugels. Beschikt de auto over een open rail, gesloten rail, vast punt of een normaal dak. Dit bepaalt op welke manier en welke imperiaal er geplaatst kan worden op de auto.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: