Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van rolstoelkleding

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Zit jij in een rolstoel of ken je mensen die in een rolstoel zitten? Dan heb je wellicht wel eens te maken gehad met rolstoelkleding. In een rolstoel is het een stuk lastiger om kleding aan te trekken. Ook moet de kleding comfortabeler zijn, omdat je de hele dag in een rolstoel zit. Er is speciale kleding op de markt voor mensen in een rolstoel, en dit wordt ook wel rolstoelkleding genoemd. Deze kleding houdt rekening met de lengte, het gemak van aan- en uittrekken en met de soort stof, zodat er meer comfort is. Je hebt heren rolstoel kleding, maar ook vrouwen rolstoelkleding.

Eigenschappen van rolstoelkleding

Kleding voor mensen in een rolstoel heeft andere eigenschappen dan gewone kleding.
Allereerst is het soort stof belangrijk. De stof van rolstoelkleding is vaak comfortabeler, en bevat zachtere stoffen. Daarbij zie je vaak dat er elastiek en klittenband wordt gebruikt, zodat het makkelijker aan en uit te trekken is. Ook bevat het geen dikke zomen en plooien, en hierdoor worden mensen beschermt tegen huidbeschadiging. Deze kleding voorkomt problemen doordat het dus niet te strak zit en de bloedsomloop bevordert. Zo wordt het voor de rolstoelgebruiker nog makkelijker om zijn of haar kleding te dragen.

Losse kleding

Ook heeft rolstoelkleding een langere achterzijde, waardoor de rug erg goed is bedekt. De voorkant van rolstoelkleding is korter, want daardoor snijdt het kledingstuk niet in de buik.
Het aan- en uitkleden kan een lastig proces zijn voor rolstoelgebruikers. Deze kleding maakt dit een stuk makkelijker. Vooral door de eenvoudige rits- of klittenband sluiting wordt dit makkelijker gemaakt. Tevens valt de kleding los en zit het niet strak om de knieën, dijen en heupen. De bloedsomloop wordt hierdoor niet belemmert.

Specifieke wensen

Bij rolstoelkleding is het ook mogelijk om te kijken naar specifieke wensen. Denk aan het warm of droog houden van de kleding. Als je veel buiten bent, kun je denken aan specifieke buitenkleding voor rolstoelgebruikers. In de webshop van Kinetic Balance vind je een uitgebreid assortiment comfortabele rolstoelkleding van topkwaliteit.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: