Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van rolsteiger

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

We zien ze vaak staan op bouwplaatsen of bij huizen die worden gerenoveerd: steigers. Maar wat zijn steigers nou eigenlijk? En wist je dat er vele soorten steigers bestaan? Van aluminium steigers en rolsteigers tot aan kamersteigers, je kunt het zo gek niet bedenken. Eén ding is alvast zeker, werken met een rolsteiger is een stuk veiliger bij werkzaamheden op hoogte. Niet alleen op plaatsen waar professionele werkzaamheden worden uitgevoerd, maar ook om thuis veilig te werken kun je rolsteigers kopen.

Veilig werken met steigers

Een steiger wordt gebruikt om op hoogte veilig te kunnen werken. Dankzij de werkvloeren die in de steiger bevestigd kunnen worden – zoveel werkvloeren als nodig voor de klus – staan de werklieden altijd stevig op het plateau. Dankzij de bevestiging van buizen aan de achterkant van de werkvloeren, kan iemand die aan het werk is niet zomaar naar achter vallen. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld bouwvakkers altijd veilig staan, wat erg belangrijk is bij werken op hoogte. Met een stevige steiger die voorzien is van een goede leuning aan alle kanten, kunnen een hoop ongelukken worden voorkomen. Een veelgebruikt soort steiger in de bouw is de rolsteiger.

Rolsteigers versus vaste steigers

Rolsteigers zijn een type onder de steigers die te verplaatsen zijn dankzij de wielen waar ze op staan. Dit in tegenstelling tot vaste steigers, die niet te verplaatsen zijn en slechts op één plek staan gedurende de werkzaamheden. Dat de rolsteigers te verplaatsen zijn is direct het grootste voordeel van deze steigers. Een ander voordeel aan rolsteigers, ten opzichte van vaste steigers, is dat ze opgebouwd kunnen worden door de werklui zelf. Bij vaste steigers moet dit altijd gebeuren door een gecertificeerd steigerbouwbedrijf. Doordat de rolsteigers zelf opgebouwd kunnen worden kan een hoop tijd en kunnen veel kosten worden bespaard. De rolsteigers bestaan uit verschillende elementen die eenvoudig en snel in elkaar gezet kunnen worden. Rolsteigers zijn bovendien in de meeste gevallen een stuk lichter dan vaste steigers dankzij het hoogwaardige aluminium. Aluminium rolsteigers zijn daardoor makkelijk te verplaatsen terwijl ze opgebouwd zijn, en ook makkelijk te vervoeren van en naar een klus met behulp van een steigeraanhanger.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: