Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van robot grasmaaier

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een robot grasmaaier?

Een robot grasmaaier of gazonmaairobot is een autonoom functionerende robot die jouw grasveld maait. Deze grasmaaiers worden niet op afstand bediend, maar maaien het vooraf bepaalde gebied zelfstandig op basis van hun programmatie en kunnen borders (grenzen) en obstakels op het grasveld herkennen en vermijden.

Hoe werkt een robot grasmaaier?

Een robot grasmaaier die je hebt ingesteld kan volledig op zich zelf aan het werk gaan. Het is meestal niet nodig om ze in te schakelen of in de gaten te houden. De maaier kan je op door jou geplande tijden in laten schakelen en hij keert terug naar zijn laadpunt wanneer hij klaar met zijn werk of wanneer de accu bijna leeg is. Vaak werken deze grasmaaiers op basis van vooraf ingestelde afmetingen van het grasveld en/of het zelf bijhouden van een kaart. Daarbij volgen ze wel een willekeurige route, die ineffecient kan lijken maar dat niet is. De gazonmaaier weet echt elke vierkante centimeter gras te vinden en het ‘zigzagpatroon’ zal je niet terug zien in het eindresultaat.

Aandachtspunten bij de keuze voor een robotmaaier

Hoe groot is uw tuin?

Elke robotmaaier heeft een maximale gazongrootte die hij kan maaien. Dit wordt meestal gemeten in vierkante meters. Ga er niet vanuit dat een maaier die minder afstand aflegt, of een kortere batterijduur heeft, jouw hele tuin in twee ritten kan doen.

Zijn er hellingen in uw tuin?

De meeste robotmaaiers kunnen een beetje helling wel aan, maar sommige kunnen steilere hellingen beter aan dan andere. Als jouw tuin heuvels of verhogingen kent, zorg er dan voor dat de maaier die je kiest de kracht heeft om hier goed mee om te gaan.

Wat is de batterijduur?

Over het algemeen hebben de grotere maaiers die meer oppervlakte kunnen afleggen / maaien ook de grootste accu’s, maar machines die voor een kleinere tuin zijn ontworpen, moeten het hele gazon met één lading kunnen maaien. Als je kiest voor een luxe robot grasmaaier die voor meerdere zones in te stellen is moet je deze wel voldoende kunnen opladen en moet hij voorzien zijn van een grotere accu.

Lees hier meer over wat voor jou de beste robot grasmaaier is.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: