Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van rijbewijs C1

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Er zijn in Nederland verschillende soorten rijbewijs te behalen. Het meest voorkomende rijbewijs is rijbewijs B en dat betekent dat je met een auto mag rijden. In deze blog leggen wij uit wat het rijbewijs C1 inhoudt. Met een rijbewijs C1 mag je met een kleine camper of lichte vrachtwagen, met een gewicht tussen de 3500 en 7500 kg, aan het verkeer deelnemen. Dit rijbewijs toont aan dat je genoeg kennis, vaardigheden en inzichten beschikt om een dergelijk voertuig te besturen.

Eisen voor het behalen rijbewijs C1

Er zitten verschillende eisen voor het behalen van dit rijbewijs. Dan pas kan je dit rijbewijs aanvragen. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn. Je hebt beide onderdelen van het theoriecertificaat nodig, hier leggen we straks meer over uit. Het praktijkexamen moet je met succes hebben afgerond. Er moet een medische verklaring zijn aangevraagd. Ook moet er een medische keuring zijn afgelegd door een bedrijfsarts of arbo-arts die zijn aangesloten zijn bij het CBR.

Theoriecertificaat voor rijbewijs C1

Voor het behalen van het rijbewijs C1 heb je een apart theoriecertificaat nodig, deze bestaat uit twee delen. Je moet deze verplicht van tevoren halen voordat je kunt beginnen met het volgen van rijlessen. De twee onderdelen bestaan uit:

  • RV1-light: gedragsregels, functie en wetgeving van de voertuigtechniek, verkeerswetgeving.
  • R2C: milieuaspecten, veiligheidsaspecten en relevante bepalingen in de vervoerswetgeving.

Praktijkexamen voor rijbewijs C1

Gemiddeld zijn er acht praktijklessen voor het behalen van het C1 rijbewijs. Het behalen van het rijbewijs kan snel gebeuren omdat de rijlessen worden verspreid over maar twee dagen. Dit kan ook over meerdere dagen verspreid worden. Aansluitend wordt het praktijkexamen gepland. Je gaat de praktijklessen volgen in een lichte vrachtwagen. De volgende onderdelen komen aanbod in de praktijklessen:

  • Voertuigcontrole
  • Controle van het kentekenbewijs
  • Bijzondere verrichtingen

Stel je hebt je C1 rijbewijs gehaald, dan is het belangrijk om de voertuigen waar je mee gaat rijden te wegen. Dit kan bij een weegbrug. De locaties ervan zijn te vinden op internet. Houdt er rekening mee dat het kentekenbewijs aangepast moet worden als je gaat reizen met een C1 rijbewijs. Deze stappen worden ook allemaal uitgelegd bij je rijschool, zo ook bij driving school Eindhoven, mocht je de Nederlandse taal nog niet helemaal onder de knie hebben.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: