Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van rijbewijs A

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Hoewel de meeste van ons alleen in het bezit zullen zijn van een rijbewijs B, heb je ook een rijbewijs A. Rijbewijs A staat beter bekend als het motorrijbewijs en deze kan door iedereen gehaald worden, mits je voldoet aan een aantal standaard voorwaarden. Ook hangt dit af van het type motor dat je wilt gaan besturen.

Vereisten

Voor de lichtste motor (vermogen van 11 kW) dien je minstens 17 jaar oud te zijn voordat je kunt beginnen met het volgen van rijlessen en het halen van je theorie. Wil je slagen voor je praktijk, dan moet je 18 jaar of ouder zijn.

Wil je een stapje verder en rijden op een zogeheten middelzware motor (maximaal 35 kW)? Dan kan ook! Alleen zijn de regels dan net weer een beetje anders. Als je nog geen rijbewijs hebt voor de lichte motor, dan mag je pas beginnen met lessen als je 20 bent, ook voor je praktijk mag je pas op wanneer je deze leeftijd bereikt. Je theorie mag je wel al halen op je 17e.

Ben je wel al in het bezit van een rijbewijs voor de lichtste motor , dan heb je daar zeker profijt van. Ten eerste hoef je geen theorie-examen te doen aangezien je deze al op zak hebt voor de lichte motor. Ook mag je een jaartje eerder beginnen met rijlessen. De minimum leeftijd voor het praktijkexamen blijft echter wel hetzelfde.

Uiteindelijk kun je ook nog op voor je rijexamen op de zwaarste motoren. Dit zijn motoren met 35 kW of meer. De regels en vereisten van dit rijbewijs zijn vrij complex, ze zijn ingedeeld in 4 categorieën. Om te kijken of jij in aanmerking komt of wanneer je kunt beginnen kun je de website van het CBR bekijken.

Tips

Voordat je überhaupt denkt aan een motorrijbewijs, doe je er verstandig aan om te gaan lessen bij je lokale rijschool in Den Bosch en je autorijbewijs te halen. Zo krijg je ervaring met rijden en het verkeer in het algemeen. Een goede rijschool in Den Bosch heb je zo gevonden, er zijn er genoeg!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: