Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van reukslot

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Bij een verbouwing aan de badkamer kan het zien dat er termen langskomen, zoals een reukslot. Een reukslot wordt ook wel stankslot of stankafsluiter genoemd. Om nare geurtjes te voorkomen kan een reukslot in de afvoer worden gezet. Een reukslot is namelijk een onderdeel die ervoor zorgt dat er geen nare geurtjes uit de afvoer de badkamer in komen. Een reukslot heeft een afsluitklep, die ervoor zorgt dat er geen lucht vanuit de afvoer kan ontsnappen.

Naast een reukslot zijn er nog andere verschillende elementen een handige toevoeging aan de badkamer.

Doucherek

Een doucherek komt vaak in de badkamer. Het is een handig element waar douche producten zoals douchegel, shampoo en scheerspullen kunnen worden opgeruimd. Het geeft een net en afgewerkt uiterlijk aan de doucheruimte.

Ventilatiesysteem

Een ventilatiesysteem voorkomt dat nare geuren blijven hangen. Het voorkomt ook dat vocht blijft hangen na een warme douch of warm bad. Daarom is een ventilatie een belangrijk element in de badkamer. Als er vocht in een ruimte blijft hangen kan dit lijden tot schimmels. Deze schimmels kunnen schadelijk zijn voor de woning maar ook voor de gezondheid. Een reukslot is dus niet genoeg, een ventilatiesysteem is cruciaal.

Toilet

Een toilet is niet essentieel in de badkamer, maar als er ruimte voor is, is dit zeker een fijn element. Een toilet in de badkamer, zorgt ervoor dat alle sanitaire ochtend activiteiten in één ruimte kunnen plaats vinden.

Spiegel

Een spiegel is een zeer belangrijk onderdeel van de badkamer. Zonder spiegel kun je niet zien hoe je voor de dag komt. Naast een spiegel is goede verlichting, bij voorkeur natuurlijk licht, een belangrijk onderdeel.

Wastafel

Een wastafel is nodig om de handen te wassen en de tanden te poetsen. Een badkamer zonder een wastafel is erg onhandig. Een goed verlichte spiegel boven de wastafel maakt een goede badkamer.

Douche

Een badkamer heeft ofwel een bad ofwel een douch nodig. Een douch is een duurzamere manier dan een bad. Er bestaan veel verschillende soorten douche mogelijkheden, waaronder:

  • Inloopdouche
  • Douchecabine
  • Douchewanden
  • Douchegoten

Een ander voordeel aan een douche is dat een douche gemakkelijk in een kleine badkamer past. Dit maakt meer ruimte vrij voor de bovengenoemde belangrijke elementen, zoals een wastafel.

Betegeling

Tegels zijn goed bestand tegen water en daarom een ideaal materiaal om de wanden en vloer van de badkamer mee af te werken. Zorg er wel voor dat er geen lekkages zijn voordat de tegels gelegd worden.

Ligbad

Een ligbad is een goede toevoeging aan een ruime badkamer. Vaak kan in het bad ook gedoucht worden, waardoor het bad niet altijd gevuld hoeft te worden en er tijd kan worden bespaart.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: