Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van rentmeester

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
5
(1)

Wat is een rentmeester?

Een rentmeester is een functie die is ontstaan in de feodale tijd (de Middeleeuwen) waar het landgoeden van de aristocratie en de landerijen, heerlijkheden en kastelen van de Adel beheerd werden als zij zelf niet aanwezig waren of niet bezig wilden zijn met het dagelijkse beheer van hun gronden.

Rentmeesters bestaan ook in onze moderne tijd nog steeds. Rentmeesters werken tegenwoordig niet langer enkel voor vermogende particulieren of families, maar ook bedrijven die hun onroerend goed willen laten beheren en ontwikkelen. Over het algemeen zijn de breed opgeleide vastgoeddeskundigen de ideale kandidaat om zich dagelijks bezig te houden met grondbeleid, overdracht van eigendom, pacht, erfpacht, onteigening, vestigen van zakelijke rechten, schadevergoeding, waardering van vastgoed, fiscale aspecten, juridische aspecten (zoals illegaal grondgebruik en verjaring), planologische vraagstukken, bestemmingswijziging en gebiedsontwikkeling, waarbij er altijd gedacht wordt aan de lange termijn. Dit in tegenstelling tot makelaars die vaak snel een deal willen closen en dan naar de volgende klant over gaan.

Wil je bijvoorbeeld een kasteel kopen en deze door de jaren heen laten ontwikkelen dan kan je beter kiezen voor een rentmeester dan een makelaar.

Dit artikel is geschreven met behulp van Klement2 rentmeesters.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: