Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van reizen met een duffel

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Een duffel is een reistas. Deze is van stof gemaakt en heeft een cilindervorm. De tas bestaat uit één groot vak. Eenvoudig en functioneel. 

Oorsprong van duffeltas

De naam duffel is afkomstig van Duffle Bag, een plunjezak -een zak waar je je plunje ofwel kleding in vervoerde- als je in het leger zat of een reiziger was die veel rondtrok. Een soort globetrotter dus.

In 1952 startte het Amerikaanse merk Eastpak met het maken van duffels voor het Amerikaanse leger. Later ontwikkelde het merk een rugzak, de bekende Padded Pak’r met een levenslange garantie en alle goede ingrediënten en kwaliteiten van de oorspronkelijke duffle of duffel, op z’n Nederlands. Die kwaliteiten bestonden uit: oersterk, stevig, van hoge kwaliteit en simpel van design.

Ook andere merken ontwerpen duffel-tassen die als reistas een vlucht heeft genomen. Ze worden van prachtige materialen gemaakt die tegen een stootje kunnen. Daar is de duffel voor bedoeld. Uiteraard waterdicht. En soms voorzien van wieltjes om het de reiziger nog gemakkelijker te maken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: