Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Reiki

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Reiki is een alternatieve vorm van een geneeswijze die wordt toegepast door de overdracht van energie tussen de therapeut en de patiënt. Reiki helpt vervelende aandoeningen te voorkomen of, in sommige gevallen, makkelijker te genezen. Reiki wil in geen enkel geval de gebruikelijke geneeskunde vervangen, wel aanvullen en ondersteunen. Zoals veel andere geneeswijze komt Reiki ook uit Japan.  Het is een geneeswijze die nu ook hier steeds populairder. Dat is het gevolg van onze grotere bewustwording van het belang van onze gezondheid. In plaats van altijd eerst naar pillen te grijpen, zoeken we eerst naar minder drastisch oplossingen. Daardoor wordt de stap naar alternatieve geneeswijzen, zoals reiki, steeds kleiner. Reiki beschouwt ons lichaam, onze geest en ziel als één geheel. Tijdens een behandeling legt de therapeut zijn handen op de plaats waar we bijvoorbeeld pijn ervaren. Hij gaat er vanuit dat daar je energie geblokkeerd is en dat hij die weer vrij moet maken.

Kosmos

Reiki werkt niet met persoonlijke energie, maar met energie uit de kosmos. Via de zogenaamde sub chakra’s in onze handpalmen, stroomt die kosmische energie even goed door ons eigen lichaam en geest als door die van anderen en wordt zowel door handoplegging als vanop een afstand gestuurd. Zo worden vervelende pijnen of problemen in alle lichaamsdelen opgeheven. Reiki heeft een positieve invloed op alles waar energie aan te pas komt. Daarom is reiki niet alleen voor mensen geschikt, maar ook voor dieren, planten, voorwerpen en situaties. Het hoeft niet altijd meteen te werken, soms zijn er meerdere sessies nodig voor Reiki.

Een Reiki behandeling is gezond

Een reiki behandeling is ook geschikt voor de mensen die niet ziek zijn of ergens pijn hebben, maar gewoon op zoek zijn naar ontspanning en rust. Tijdens de behandeling zitten de patiënten meestal op een stoel of op een bank. De reiki-meester legt zijn of haar handen op verschillende plaatsen op het lichaam. Die plaatsen komen overeen met onze zeven chakra’s. Die bevinden zich op of juist boven ons lichaam. De vrijgekomen energie stroomt vervolgens door ons lichaam. Na een Reiki behandeling voelen veel mensen een warm en heerlijk gevoel. Ook kunnen ze meestal beter slapen en krijgen ze tintelingen over hun lichaam. Wanneer je dit als prettig ervaart is reiki misschien wel iets voor jou!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: