Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van refurbished

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Tegenwoordig komen we de term refurbished veel vaker tegen dan vroeger. Simpel gezegd is dit het Engelse vertaling voor het Nederlandse woord ‘gereviseerd’. Vooral in de IT- en techwereld een bekende term die al langer wordt gebruikt voor producten. Dit betreffen dan vaak producten zoals laptops en smartphones die al een keer zijn gebruikt en wederom worden verkocht. Maar dit wordt niet, zoals bij tweedehands, zomaar gedaan. Deze worden ná gebruik gecontroleerd en zo nodig gerepareerd. Of refurbished iets voor jou is? Wij leggen het je uit.

Hoe ontstaan?

Doordat er steeds meer aanbod kwam op het gebied van technologie, groeide ook de behoefte aan voordeligere opties. Merken zoals Apple kwamen wel met goedkopere uitvoeringen van bestaande devices, zoals de Iphone SE lijn. De Iphone se 2022 is hier een mooi voorbeeld van. Maar echt goedkoop werd het niet.

Hier sprong de refurbished markt op in. Er was vanaf het begin wel een tweedehandsmarkt, op websites als Marktplaats werden veelvuldig telefoons aangeboden, maar de betrouwbaarheid liet wel eens te wensen over. Wanneer je deze kocht had je geen enkele zekerheid over de kwaliteit. Je kon gemakkelijk een kat in de zak kopen. In dat gat sprongen de refurbished aanbieders.

Kwaliteit voor een zachte prijs

Doordat de ontwikkelingen op techgebied wel doorgingen en er steeds nieuwe telefoons op de markt kwamen, maar dat de verschillen onderling minder groot waren werd het aanbod op de tweedehands markt ook groter. Experts keken bij een ingeleverd device naar de staat en knapten het device waar nodig op. Vervolgens werden deze soms wel tegen de helft van de prijs verkocht. Een Iphone SE refurbished  is daarom al tegen zeer aantrekkelijke prijzen verkrijgbaar.

Voordeel refurbished

Naast dat refurbished goedkoper is, is het ook omgeven met meer zekerheden. Zo zijn er refurbished aanbieders die zelfs garantie afgeven en een omruiltermijn, ze acteren dus gewoon als een echt bedrijf. Sterker nog, ze zíjn gewoon echte bedrijven. Ze zijn dan ook zowel online als offline actief en vaak bieden ze beide opties aan; Nieuw en refurbished!

Kortom, refurbished en tweedehands is daadwerkelijk iets anders. Je kunt gerust stellen dat die eerst bijna in de buurt komt van nieuw, alleen niet tegen de nieuwprijs. Aanrader dus!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedsprei
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: