Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van refurbished apparaten

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De verschillen tussen nieuwe apparaten en refurbished apparaten kunnen soms nog wel eens onduidelijk zijn. Daarom leggen we je graag in dit artikel uit wat de term refurbished nu eigenlijk inhoudt. Benieuwd wat de verschillen zijn tussen die nieuwe iPhone of dezelfde versie in een refurbished variant, bijvoorbeeld de refurbished iPhone 11 Pro Max? Lees dan snel verder!

Wat is refurbished?

De letterlijke vertaling van het woord refurbished vanuit het Engels is gereviseerd. Volgens de encyclopedie betekent het woord gereviseerd: ‘het controleren en eventueel corrigeren (van machines/documenten)’. Refurbished apparatuur is dus na eerder gebruik gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en wordt vervolgens opnieuw te koop aangeboden. Wel zo duurzaam, én een stuk goedkoper!

Welke apparatuur kan ik refurbished kopen?

Er wordt online veel elektronische apparatuur refurbished aangeboden. Denk aan computers, laptops, tablets en mobiele telefoons. Je kiest bij refurbished producten zelf de staat van het product. Vind jij het niet erg dat het product wat gebruikersschade zoals krasjes aan de behuizing heeft? Dan kun je hiervoor kiezen, en deze keuze maakt de prijs lager. Wil je een apparaat in uitstekende staat kopen? Dan komt er iets bij de prijs op. Heel simpel eigenlijk!

Refurbished iPhones

Apple producten zijn zoals alom bekend behoorlijk aan de prijs. iPhones worden door veel gebruikers als heel gebruiksvriendelijk ervaren, en daarom lopen veel mensen rond met een Apple smartphone. We kunnen ons echter goed voorstellen dat je ruim € 1000,- voor een mobiele telefoon wel erg veel geld vindt. Daarom hierbij een voorbeeld van het prijsverschil tussen een nieuwe en een refurbished iPhone. Een nieuwe iPhone 11 Pro Max kost rond de € 900,-. Een refurbished iPhone 11 Pro Max bestel je al vanaf € 439,-. De prijs voor het refurbished apparaat is ook afhankelijk van de capaciteit (opslag) en de staat van de telefoon. Allemaal opties die jij zelf kiest. De ‘gewone’ iPhone 11 kost nieuw rond de € 540,-, een stukje goedkoper dan de 11 Pro. Dat maakt de refurbished variant van dit type natuurlijk ook goedkoper: een refurbished iPhone 11 koop je namelijk online vanaf € 319,-.

Een nieuwe batterij in jouw refurbished apparaat

Een reden voor sommigen om toch niet voor refurbished te gaan is dat de batterij misschien al in slechtere staat is, en dus sneller leeg gaat. Daarom vinden we het ook nog even de moeite waard om in dit artikel te benoemen dat je bij refurbished ook voor een nieuwe batterij kunt kiezen. Overtuigd?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: