Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van recruitment

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Vacatures opstellen, onder de man brengen, sollicitaties afnemen en mensen in dienst nemen.

Dit zijn slechts enkele van de vele woorden en zinnen die we horen, allemaal met betrekking tot het kiezen van een persoon om een ​​baan in een organisatie te vervullen. Alles wat met personeelsbeheer te maken heeft noemen we recruitment (of rekrutering).

Human Resource Management (HR) en recruitment

In human resource management is recruitment, bijvoorbeeld door byspeld, het proces van het vinden en aannemen van de beste en meest gekwalificeerde kandidaat voor een vacature, op een tijdige en kosteneffectieve manier.

Het is een heel proces, met een volledige levenscyclus, dat begint met het identificeren van de behoeften van het bedrijf met betrekking tot de functie en eindigt met de introductie van de werknemer in de organisatie.

Wanneer we het hebben over het rekruteringsproces, denken we direct aan activiteiten zoals het analyseren van de eisen van een specifieke functie, kandidaten aantrekken om op die functie te solliciteren, sollicitanten screenen en uit hen selecteren, de gekozen kandidaten aanwerven om nieuwe medewerkers van de organisatie, en ze integreren in de structuur.

De belangrijkste reden waarom het rekruteringsproces wordt geïmplementeerd, is natuurlijk om de personen te vinden die het best gekwalificeerd zijn voor de functies binnen het bedrijf en die hen zullen helpen bij het bereiken van de organisatiedoelstellingen. Maar er zijn nog meer redenen waarom een ​​rekruteringsproces belangrijk is.

Om te zorgen voor een juiste afstemming van vaardigheden op de organisatiedoelen.

Door middel van werving zorgen organisaties ervoor dat de vaardigheden van het personeel of de mankracht van het bedrijf in lijn blijven met zijn initiatieven en doelstellingen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: