Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van recreatiepark

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een recreatiepark?

Een recreatiepark is een afgebakend gebied waar men kan recreëren met daarop recreatiewoningen.

Hoe ziet een recreatiepark eruit?

Een recreatiepark of vakantiepark biedt tenminste ruimte aan twee of meer plaatsen voor recreatievoertuigen, hutten,  tentplaatsen of chalets. In deze woningen of onderkomens mag men niet permanent wonen, maar wel tijdelijk verblijven. Dit soort parken gelden dus niet als woonadressen, maar als een vakantieoord. Het park omvat tevens sanitaire voorzieningen, wasfaciliteiten en de verwijdering van afval, vuilnis en puin die door de gasten worden gemaakt of gedeponeerd.

Recreatiepark of volkstuin?

Een volkstuin is een particuliere tuin die niet naast de eigen woning ligt. Volkstuinen zijn er in vele soorten en maten: van traditionele moestuinen waar groente en eventueel fruit en kruiden op verbouwd worden, tot siertuinen met bloemen, heesters, een gazon, een vijver en zelfs bomen. Soms hebben siertuinen een thema, bijvoorbeeld een Engelse landschapstuin, een rotstuin, een natuurvriendelijke tuin of een Japanse tuin. Daarnaast kent de volkstuin allerlei tussenvormen waarin nutsgewassen en siergewassen door elkaar worden geteeld.

Afhankelijk van de gemeentelijke bouwvoorschriften, mogen er opstallen op de tuin staan: een platte bak, een kas, een schuurtje of een tuinhuis. In sommige tuinhuizen mag gedurende de zomerperiode (april-oktober) overnacht worden, dat wordt dan door de gemeente in een vergunning geregeld.

In een recreatiewoning op een vakantiepark mag je het hele jaar overnachten, echter dien je nog steeds ergens anders te wonen.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: