Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van randbekisting

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Als het gaat om randbekisting, dan gaat het om de manier om de zijkanten van gewapend beton te bekisten. Dit doe je met materialen die hier specifiek voor bestemd zijn. De elementen die je nodig hebt voor montage worden op de juiste hoogte geleverd. Wanneer je op deze manier van randbekisting gebruikmaakt, dan zorg je dat er veel minder tijd en arbeid nodig is. Dit betekent dus dat het minder kost dan conventionele randbekisting. Het is goed om hier dieper op in te gaan voor een goed begrip.

Wat is randbekisting eigenlijk?

Randbekisting is eigenlijk een mal aan de zijkant van beton dat op gewapende platen wordt gestort. Alle benodigdheden hiervoor kun je bestellen op Vencory.nl. De randbekisting kan uit diverse soorten materialen bestaan. Het gaat normaal gesproken om een verloren bekistingsdeel dat permanent blijft zitten. Dit betekent dat er geen afval en demontagekosten zijn bij het gebruik ervan.

De soorten randbekisting

Er zijn diverse soorten randbekisting. In de meeste gevallen gaat het om metalen randbekisting. Daarnaast wordt ook stalen randbekisting geboden. Je kan ook kiezen voor een platte geperste plaat die mineraal gebonden is. Dit is een zekere optie als je stevigheid en een strakke afwerking zoekt. Er zijn ook thermisch geïsoleerde elementen die ondersteuningsvrije zelfdragende bekisting kunnen verzorgen. Dit is klaar voor installatie en levert perfecte hechting aan bijvoorbeeld pleisterwerk of beton. Het is daardoor niet nodig om te ontkisten, schoon te maken of andere problemen die zich voordoen.

Randbekisting voor breedplaatvloer of kanaalplaatvloer

Randbekisting is vooral van waarde bij het maken van vloeren met breedplaat of kanaalplaat. De vloerranden kunnen dan op verschillende hoogtes worden toegepast. Het aanbrengen kan heel simpel met het gebruik van PU schuim of lijm dat erbij wordt geleverd. Druk de elementen in het schuim en koppel deze met de koppelstukken. Het is daarna zaak om alles tussen 30 minuten en 2 uur te laten uitharden. Vervolgens kan alles worden vastgezet. Dit geldt alleen voor hoogtes boven 20 centimeter. Zo is met randbekisting dus ook nog eens te zorgen voor een besparing van tijd.

De vele voordelen van randbekisting

De vele voordelen van randbekisting mogen duidelijk zijn. Het is gemakkelijk te monteren. Ook ziet het er mooi strak uit als het eenmaal zit. Ook kan je met randbekisting flink besparen. In de eerste plaats op de kosten, maar daarnaast ook op tijd. Dit komt doordat alles klaar voor montage te leveren is tegenwoordig.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedsprei
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: