Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van quartz horloges

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Horloges zijn er in alle soorten en maten. Veel horloges worden ‘quartz horloges’ genoemd. Maar wat is het en waarom zou jij een quartz horloge moete aanschaffen? Geen zorgen, we vertellen je graag meer over alles omtrent dit type horloge! 

Wat is het?

De term ‘quartz’ geeft het soort uurwerk van het horloge aan. Dit type uurwerk is in 1969 door Seiko op de markt gebracht. Dit was een bijzonder moment, want voor de quartz techniek waren er enkel horloges met een mechanisch uurwerk. In tegenstelling tot mechanische uurwerken, maken quartz horloges gebruik van elektriciteit. In dit type horloges wordt er met de batterij elektrische spanning verstuurd naar de zogenoemde quartz kristallen. Op het moment dat dit gebeurt, gaan de kristallen op dezelfde frequentie trillen. Hierdoor wordt er één bepaalde beweging per seconde gegeven. Door dit principe zijn quartz horloges heel precies. 

Waarom zou je een quartz horloge moeten aanschaffen?

Zoals je misschien in bovenstaande tekst gelezen hebt, zijn er talloze voordelen van quartz horloges. We zetten alle voordelen graag nog een keer voor je op een rijtje, zodat je de juiste keuze kunt maken! 

Precies

Veel horloges hebben een lichte afwijking, maar quartz horloges zijn extreem precies! Hoewel sommige horloges een afwijking hebben van een paar minuten, heeft een quartz maximaal 15 seconde afwijking per maand. 

 

Goedkoop

Een quartz horloge heeft een minimaal aantal onderdelen, waardoor dit type horloge vaak veel beter betaalbaar zijn!

 

Dames- en herenmodellen

Door de kleinere hoeveelheid onderdelen kunnen de kasten van een quartz horloge smaller gemaakt worden. Ideaal voor dames met een smallere pols! Daarnaast zijn quartz modellen ook zeer geschikt voor heren. Vaak heb je de mogelijkheid om zelf te beslissen welk type quartz horloge het beste bij jou past. 

 

Verkrijgbaar in meerdere stijlen

Bij mechanische of automatische horloges kun je vaak niet kiezen welke stijl aan jouw wensen voldoet. Bij een quartz horloge kan dit wel. Kies bijvoorbeeld voor een klassiek model met wijzers of voor een horloge met een digitale weergaven. 

Hier koop je jouw quartz horloge

Ben je overtuigd en weet je zeker dat een quartz horloge écht bij jou past? Brunott.nl verkoopt verschillende stijlen quartz horloges die aan al jouw wensen voldoen! Benieuwd welk model het beste bij jou past? De specialisten met jarenlange ervaring en kennis zijn in staat jou te voorzien van het beste advies! Zo weet je zeker dat je het juiste horloge aanschaft. 

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: