Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van PV-panelen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Ben je aan het overwegen om zonnepanelen te laten plaatsen? Dan ben je de term PV-panelen vast vaak tegengekomen, maar wat betekent dit eigenlijk? Is er een verschil met gewone zonnepanelen en waar staat de afkorting PV voor? Lees snel verder voor het antwoord op al je vragen!

Wat zijn PV-panelen?

PV-panelen is de technische benaming voor zonnepanelen. PV is de afkorting voor Photo Voltaic. Photo staat voor licht en Voltaic staat voor stroom. Er is geen enkel verschil tussen PV-panelen en zonnepanelen, het is enkel een andere benaming. Op de website van Zonduurzaam lees je meer over dit type zonnepanelen.

Verschil tussen PV systeem en off grid PV systeem

Er zijn twee verschillende PV systemen. Zo zijn er netgekoppelde PV systemen en off grid PV systemen. PV systemen, ook wel zonnepanelen installaties, worden aangesloten op het net. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een omvormer. De PV-panelen wekken namelijk gelijkstroom op en in huis wordt er gebruik gemaakt van wisselstroom. Wekken de panelen geen stroom op, dan gebruik je stroom van het net. Is er geen zon en gebruik je minder dan je opwekt, dan lever je dit terug aan het net. Een off grid PV systeem werkt los van het net. Je gebruikt bij dit systeem een accu die de opgewekte stroom opslaat. Dit systeem wordt dan ook vaak gebruikt bij kleinere toepassingen, zoals een boot of caravan.

Verschillende soorten PV panelen

Er zijn vier verschillende soorten PV panelen:

  • Monokristallijne PV panelen (zwart)
  • Poly kristallijne PV panelen (blauw)
  • Dunne film PV panelen (zwart)
  • Glas-glas zonnepanelen

Kosten van PV-panelen

Ben je benieuwd naar de kosten van PV-panelen? Tijdens deze berekening moet je rekening houden met veel verschillende kosten. De panelen hebben een bepaalde capaciteit in Wattpiek. Hoe hoger de Wattpiek, hoe hoger de kosten. De totale kosten van zonnepanelen kunnen erg verschillen per huishouden. De kosten zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren. Zo is het afhankelijk van de opbrengst die je wilt genereren en de mogelijkheden van je dak. De kosten van de zonnepanelen zijn namelijk niet alleen afhankelijk van de panelen zelf, maar ook de installatiekosten en overige materialen. Wil je precies weten hoeveel PV-panelen voor jouw situatie zouden kosten? Bekijk dan de zonnepanelen kosten op Zonduurzaam.nl. Zo weet je zeker met welke kosten je rekening moet houden en wat een realistische terugverdientijd is voor de investering.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: