Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van pubquiz

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De pubquiz stamt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië. Een pubquiz is een quiz die een keer per week of maand wordt gehouden in een pub of café. Tegenwoordig worden pubquizen niet alleen meer in pubs en cafés gespeeld, maar ook thuis, op het werk of in de kantine. Tijdens een pubquiz nemen teams het tegen elkaar op. Deze teams bestaan doorgaans uit 4 tot 6 personen. Kandidaten kunnen zich van tevoren aanmelden voor de pubquiz. Vaak is dit gratis. Soms wordt er echter een kleine entreeprijs gevraagd om mee te doen. Deze kandidaten beantwoorden in teamverband de vragen. Meestal worden deze vragen gesteld door een quizmaster. Een pubquiz kan je zelf organiseren, maar je kunt ook een kant en klare pubquiz kopen. Vaak zijn de vragen die gesteld worden onderverdeeld in een aantal thema’s. Zo worden er de meest uiteenlopende vragen gesteld in een aantal rondes. Een pubquiz is plezier voor man en vrouw, maar ook voor jong en oud.

Gelegenheden voor een pubquiz

Een pubquiz kan gespeeld worden bij verschillende gelegenheden. Een paar voorbeelden van deze gelegenheden zijn:

 1. Voor thuis. Een pubquiz kan gezien worden als een familiespel. Een verjaardag of iets anders te vieren? Speel een pubquiz met je gasten.
 2. Voor bedrijven. Een pubquiz is de ideale activiteit voor een bedrijfsfeest of teamuitje. Ook is de vrijdagmiddag borrel hier een goede gelegenheid voor.
 3. Voor verenigingen. Bijvoorbeeld in de sportkantine. De leden kunnen zo doen aan teambuilding.
 4. Voor studentenverenigingen. In cafés en kroegen worden regelmatig pubquizen gehouden voor bijvoorbeeld studenten. Vaak organiseren studentenverenigingen ook zelf een pubquiz voor hun leden.

Categorieën

De vragen die tijdens een pubquiz gesteld worden zijn vaak onderverdeeld in rondes met verschillende thema’s. Een aantal veelvoorkomende thema’s zijn:

 • Eten en drinken
 • Film & TV
 • Aardrijkskunde
 • Actueel
 • Beroemdheden
 • Raadsels
 • Sport
 • Muziek
 • Spellen

Naast het feit dat pubquizen kunnen bestaan uit vragenrondes zijn er soms ook plaatjesrondes en/of muziekrondes. Dit brengt net iets meer variatie in de pubquiz.

Gewonnen? Vaak worden pubquizen afgesloten met een leuke prijs.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: