Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van Prieel

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Een prieel is vooral bekend door het Amerikaanse woord “gazebo”. In Amerika en met name Amerikaanse films komen gazebo’s namelijk veel meer voor. Zo’n gazebo, of dus een prieel, is een half open tuinhuisje of overkapping. Deze is te herkennen aan de ondersteunende pilaren die op een charmante manier decoratief lijken en toch ook functioneel zijn. Een prieeltje was oorspronkelijk vooral vaak te vinden als (midden)stuk van een openbaar park. Ook op het landgoed van 19e-eeuwse landhuizen werd het vaak als overkapt buitenverblijf gebruikt. Een prieel kan tenslotte schaduw bieden op elk zonovergoten gebied.

Tegenwoordig zijn prieeltjes niet alleen maar beschikbaar voor gemeentes en rijke mensen. Ze zijn betaalbaar geworden, en verkrijgbaar in meerdere materialen. Vroeger waren het vooral zwaardere metalen of hout. Nu komt daar bijvoorbeeld een aluminium overkapping bij, of om er meer een tuin- of theehuis van te maken een glazen schuifwand.

De mogelijkheden voor een prieel zijn zo talrijk als je fantasie. Veel mensen gebruiken het als overkapping voor een tuin set. Deze bestaat dan uit een bank en een stoel met kussens. Door het prieel kunnen de kussen droog blijven, ook tijdens een zomers buitje. Maar ook een jacuzzi of simpelweg een rustplek in je eigen natuur zijn veel gewilde opties.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: