Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van prefabricatie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Je hebt er vast weleens van gehoord: prefab. Prefab is de afkorting van prefabricage en deze term wordt vooral gebruikt in de bouwsector. Zo kunnen volledige huizen, onderdelen van huizen en panden prefab gebouwd worden. Maar, wat is het eigenlijk? Wat de betekenis is van prefab en waarom het zo nuttig kan zijn, wordt hieronder voor je uitgelegd.

Prefab: wat is het?

Zoals net al kort werd benoemd, wordt prefab ook wel prefabricage genoemd. Wanneer het woord ‘prefabricage’ wordt gebruikt, wordt er dus bedoeld dat er al het een ander in de fabriek wordt gebouwd. Denk bijvoorbeeld aan wanden, daken en vloeren die in de fabriek van tevoren kunnen worden gemaakt. Deze elementen worden volledig volgens de juiste afmetingen gemaakt. Als deze elementen eenmaal klaar zijn, kunnen deze vanuit de fabriek rechtstreeks vervoerd worden naar de bouwplaats en vervolgens kunnen deze direct worden gemonteerd.

De voordelen van prefab

Prefab-bouwen levert een aantal verschillende voordelen op, die hieronder kort voor je worden opgesomd.

  1. Een woning of een gebouw die prefab wordt gebouwd, gebeurt over het algemeen razendsnel. Een woning die prefab wordt gebouwd, kan al wel binnen een paar weken opgeleverd worden. Dat betekent dat je al binnen een mum van tijd kunt genieten van jouw gloednieuwe stulpje. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de grootte van de woning.
  2. Daarnaast kan er met prefab nauwkeuriger en efficiënter gewerkt worden. Elementen van een woning kunnen in een fabriek worden gemaakt volgens een bepaalde afmeting, met behulp van verschillende technologieën.
  3. Bij traditionele bouw kan het weer nog weleens roet in het eten gooien, bijvoorbeeld dat er bepaalde werkzaamheden niet verricht kunnen worden bij een flinke regenbui. Bij prefab is die kans minder klein, aangezien er al veel elementen in de fabriek worden gebouwd.

Een aantal voorbeelden

Er zijn veel verschillende projecten die gebouwd kunnen worden op basis van prefab. Zo kunnen er volledige woningen prefab worden gebouwd, zoals een vrijstaande woning. Ook kan een twee-onder-een-kap worden gebouwd met prefab, maar bijvoorbeeld ook een gedeelte van een woning. Je kunt bijvoorbeeld een prefab aanbouw laten plaatsen aan jouw bestaande huis, zodat je snel kunt genieten van extra leefruimte. De elementen worden al gebouwd in de fabriek en daarna kunnen ze meteen naar jouw woning vervoerd worden en in elkaar worden gezet. Naast een aanbouw, kun je ook kiezen voor een prefab uitbouw. Naast dit soort projecten, kunnen er bijvoorbeeld ook prefab dakkapellen worden opgeleverd. Er is dus van alles mogelijk!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: