Betekenis van portemonnee

Een portemonnee wordt ook wel een portefeuille, geldbeurs of geldbeugel genoemd. Het begon met een klein leren mapje of vakje waarin munten, papiergeld en eventueel andere persoonlijke bezittingen in bewaard werden. Dit om deze waardevolle spullen eenvoudig mee te kunnen nemen. Beurs is ook een benaming voor een portemonnee wat betekent; zak.

Franse oorsprong

Het is afgeleid van het franse woord ‘porte-monnaie’. Wat betekent porter (dragen) en monnaie (munt) oftewel munt drager.

Tegenwoordig zijn er portemonnees, kaarthouders, pashouders, creditkaart boxen. Allemaal met eenzelfde doel. Jouw belangrijke waardevolle spullen veilig en eenvoudig mee kunnen nemen. Castelijn en beerens portemonnee speelt hier goed op in. Dankzij een uitgebreid assortiment leren portemonnees. Al sinds 1945 vervaardigd men leren portemonnees van de hoogste kwaliteit. Door te werken met uitsluitend de beste Europese rund lederen huiden. De keuze tussen hoogwaardige leren portemonnees is uitgebreid, voor zowel heren als voor dames. Ook beschikt men over een collectie RFID portemonnees, waarbij uw persoonlijke gegevens veilig zijn tegen persoonlijke diefstal op afstand. Mocht je op zoek zijn naar een klassieke leren portemonnee of heren portefeuille dan vind je deze natuurlijk ook bij deze specialist.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *