Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van pomade

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Pomade, een woord waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Pomade is toch al een woord wat lang bestaat, het bestaat namelijk al sinds de jaren 50. Pomade kan ook geschreven worden als pommade, maar het betekent hetzelfde. Pomade is een echt elite product, al van oudsher. Pomade is een vloeistof, een crème of een pasta die mannen gebruiken om hun haar of hun baard mee te stylen. Pomade komt van het Franse woord pommade wat vertaald letterlijk zalf betekent. Dit Franse woord is weer afgeleid van het Latijnse woord pomum wat appel of fruit betekent. Pomade is er in veel verschillende soorten en is er voor ieder type haar of kapsel. Het wordt meestal geleverd in potjes met een afneembare deksel en het kan zowel geparfumeerd als ongeparfumeerd zijn. Veel mannenkapsels die je ziet zijn gestyled met pomade.

 

Soorten

Van pomade zijn er dus meerdere soorten. De twee meest gebruikte soorten zijn pomade op vetbasis en op waterbasis. Eentje op vetbasis is een goed idee wanneer je een traditionele haarstijl hebt en op zoek bent naar een product met een mooie glans die ook weer niet te erg glanst. Eentje op waterbasis is goed voor iedere haarstijl en is bovendien gemakkelijk uit te wassen. Wist je dat de pomade op waterbasis is uitgevonden in Nederland? Reuzel pomade is echte Nederlandse trots.

 

Gebruiken

Het gebruiken van pomade is niet moeilijk. Omdat er van pomade zoveel verschillende types zijn gemaakt vertelt de verpakking meestal precies hoe dat soort pomade gebruikt moet worden. Alle pomades worden gebruikt om een kapsel een gladde, rommelige, nette of piekerige uitstraling te geven, maar uiteindelijk kan pomade het verschil maken in het eindresultaat in hoe en wanneer je het toepast. Pomade aanbrengen op het haar doe je in principe in vijf stappen. Stap een is het haar afdrogen tot het licht vochtig is. Vervolgens verdeel je een kleine hoeveelheid pomade over je handpalmen en wrijf je het in je handen om het op te warmen. Daarna breng je de pomade in het haar aan en zorg je dat het gelijkmatig over het haar wordt verdeeld. Vervolgens kun je ervoor kiezen om verschillende technieken te gebruiken, het is maar net welke look je wil hebben. Als laatste föhn je het haar, zodat de styling de hele dag goed blijft zitten.

 

Voordelen

Pomade kent ook voordelen. Pomade droogt het haar veel minder uit dan gel of gelsprays en houdt hierdoor het haar en ook de hoofdhuid in een betere conditie. Bovendien zijn er verschillende looks mogelijk. Denk hierbij aan kort en glanzend of juist wat warriger en langer. Met pomade kun je heel veel. Daarnaast is een heel groot voordeel de duur dat pomade blijft zitten. Ook is pomade te gebruiken voor ieder haartype.

 

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: