Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van polyvinylchloride

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Steeds meer mensen hebben de term PVC ooit voorbij zien komen. Maar veel personen weten niet precies wat dit woord betekent. Val jij ook onder deze categorie mensen? Maak je dan geen zorgen hierover, want in deze blog wordt je nieuwsgierigheid bevredigd. Je leert hier namelijk precies waar PCV voor staat. Tevens kom je erachter waar pvc voor gebruikt wordt en hoe het wordt gemaakt. Op deze manier zijn al je vragen over dit onderwerp beantwoord.

 

Wat PVC precies betekent

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten wat PVC precies betekent. Dit woord staat namelijk voor polyvinylchloride. Hierdoor is het heel duidelijk dat dit materiaal een kunststof is, die gemaakt wordt van vinylchloride. Een groot voordeel van deze kunststof is dat het heel duurzaam is, waardoor je er lang plezier van kan hebben.

 

Waar PVC voor wordt gebruikt

PVC wordt veelvuldig gebruikt in de bouwwereld. Zo worden er bijvoorbeeld pvc-buizen gebruikt voor het aanleggen van waterleidingen, maar ook voor het afvoeren van riolering. PVC is hier ideaal voor, omdat het materiaal bestand is tegen chloor en andere stoffen die in het water aanwezig zijn. Daarnaast wordt pvc ook gebruikt voor het maken van kozijnen of ramen. Dit materiaal is namelijk heel licht van gewicht, maar toch sterk genoeg om hiermee te bouwen. Verder zijn veel vloeren ook gemaakt van PVC. Een pvc coretec vloer is namelijk heel sterk, maar ook makkelijk in onderhoud. Dit maakt het zeer aantrekkelijk voor onder andere nieuwbouwwoningen.

 

Dit is hoe PVC wordt gemaakt

Polyvinylchloride of kortweg pvc wordt gemaakt van vinylchloride. Dit is een monomeer, wat kleine plastic deeltjes zijn. Deze deeltjes worden vervolgens gecombineerd met verschillende additieven om ervoor te zorgen dat het materiaal sterk en duurzaam genoeg is. Zo wordt er bijvoorbeeld dikwijls calciumzout toegevoegd aan pvc. Dit zorgt ervoor dat het materiaal harder en steviger wordt. PVC kan vervolgens in allerlei verschillende vormen geperst worden.

 

Al met al heb je in deze blog precies ontdekt wat PVC is en waar het materiaal voor gebruikt wordt. Tevens weet je nu precies hoe PVC wordt gemaak.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: