Wat is een polo?
Het poloshirt met korte mouwen is vaak gemaakt van katoen zodat transpiratie goed kan worden geabsorbeerd. Omdat een poloshirt een open structuur heeft laat het warmte makkelijker door. De manier waarop het katoen is gebreid heeft een benaming namelijk de Jersey stof. Deze open korrelstructuur is wereldberoemd en wordt voornamelijk gebruikt voor het maken poloshirts. De polo is op de mouwen afgewerkt met een fijne gebreide rib, waardoor het shirt netjes aansluit op de bovenarm zonder af te knellen.
Op de hals lijkt een polo eerder op een overhemd, je kan de hals vaak met 2 á 3 knoopjes sluiten en het shirt is voorzien van een boord. Deze is ook gebreid en valt daarom losser en sportiever dan een boord van een overhemd.
Herkomst van de Polo
De polo is sinds de jaren twintig écht in het modebeeld gekomen. Binnen de tennissport moest er volgens de etiquette een wit poplin overhemd met lange mouwen worden gedragen. René Lacoste ontwierp het poloshirt voor zichzelf en droeg hem voor het eerst in 1926 en vanaf 1933 zijn de polo shirts op de markt gekomen.
Naast Lacoste is Ralph Lauren een van de grootste producenten van de polo’s. Pas veel later in de jaren zestig werd de polo meer sportief gedragen en werden de poloshirts toegankelijk voor iedereen.
Herkomst van de naam
De betekenis van Polo betekent in het Afrikaans letterlijk ” krokodil ”. En dat is ook het logo van het kledingmerk van Lacoste, het merk dat de polo officieel heeft ontworpen. Dit is ontstaan nadat René Lacoste een weddenschap om een reiskoffer van krokodillenleer had verloren. Zijn vrienden noemden hem ‘le crocodile’. De lachende krokodil werd het iconische logo van dit wereldberoemde kledingmerk.
Hoe nuttig was dit bericht?
Klik op een ster om het te beoordelen!
Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0
Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.
Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!
Laten we deze post verbeteren!
Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?