Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van poetsen (schoonmaken)

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Poetsen is een begrip dat in Nederland veel wordt gebruikt. Zo zijn de synoniemen voor het woord ook wel: zuiveren, glanzend maken, reinigen of schoonmaken. Het komt er op neer dat je iets wat doet om iets wat ‘vies’ is, ‘schoon te maken’. Daarbij verricht de persoon die ‘poetst’ dus een handeling om iets schoon te maken. Dit kan echter van alles zijn.

Poetsen binnenshuis

Zo kan het bij poetsen gaan om iets in huis. Hierbij kan dan worden gedacht aan het stof vrij maken van een kast of de vloer achter de bank. Aan de andere kant kan het gaan om het schoonmaken van de badkamer. Hier zal het dan gaan om het verwijderen van kalk uit de douche of het verwijderen van bruine vlekken in de wc. Dit alles moet er aan bijdragen dat iemand het ‘weer’ schoon vindt. Dit is ook wel een term die wordt gebruikt om aan te geven dat: je na een schoonmakende handeling tevreden bent over het resultaat. Wanneer iets schoon is, is niet hetzelfde voor ieder. Zo zijn er mensen die 1x vegen over de vloer al schoon vinden. Andere daarentegen willen juist dat de vloer goed geboend is en in de lak wordt gezet. Pas daarna is de vloer echt schoon en dus goed gepoetst. Dit zorgt ervoor dat mensen dus een meningsverschil kunnen hebben over het feit of de vloer goed gepoetst is.

Poetsen buitenshuis

Naast het poesten en schoonmaken binnenshuis kan dit natuurlijk ook buitenshuis. Een voorbeeld hiervan is het afspuiten van de veranda. Hier kunnen groene vlekken op komen. Dit zorgt ervoor dat er minder ligt door de glazen panelen heen komt. Je wilt natuurlijk wel genoeg ligt hebben dus poets je deze. Dit kun je dan doen door gebruik te maken van een hoge drukreiniger. Met deze hoge drukreiniger kun je dan deze groene vlekken van de veranda afspuiten.

Een ander voorbeeld voor poetsen buitenshuis

Een ander voorbeeld is het poetsen van de auto. Dit betekent voor veel mensen dat hun auto er weer uit moet zien alsof hij nieuw is. Hierbij zijn er twee mogelijkheden. Je poets de auto zelf of je laat de auto poetsen. Wanneer je zelf de auto poetst dan maak je deze schoon met zeep en borstel of een doek. Natuurlijk heb je hierbij ook een bepaalde hoeveelheid water nodig. Je begint dan vervolgens met het verwijderen van het de zwarte olievlekken. Wanneer je je auto laat poetsen dan kies je voor bijvoorbeeld auto wassen aan huis. Door je auto te laten wassen aan huis hoef je niet naar een wasstraat en kun je de cleaner bijsturen. Wanneer je bijvoorbeeld ziet dat hij of zij iets over het hoofd heeft gezien.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: