Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van PMO

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Met medewerkers in dienst wil je als ondernemer natuurlijk dat jouw medewerkers gezond zijn, op zowel fysiek als mentaal gebied. Maar, weet je eigenlijk wel of dat daadwerkelijk zo is? Om antwoord te krijgen op die vragen, kun je een preventief medisch onderzoek uitvoeren op de werkvloer. Wat zo’n onderzoek inhoudt en waarom het belangrijk is, vertellen we je hieronder.

Een PMO: de betekenis ervan

Je hebt het vast weleens gehoord: een PMO. Een PMO is de afkorting van een preventief medisch onderzoek. Dankzij zo’n PMO onderzoek wordt de gezondheid van de medewerkers onder de loep genomen. Er bestaan verschillende soorten onderzoeken die je als werkgever uit kunt laten voeren.

Zo kunnen de medewerkers enkel een vragenlijst invullen over hun gezondheid. Zo’n vragenlijst kan ook digitaal worden ingevuld. Aan de hand van de antwoorden die de medewerker heeft ingevuld kunnen eventuele acties worden ondernomen. Daarnaast heb je ook een onderzoek dat er daadwerkelijk iemand langskomt, waarbij er een aantal testen bij de medewerkers worden uitgevoerd zoals het meten van de bloeddruk.

Een PMO uitvoeren kan veel meerwaarde bieden

Dankzij een PMO wordt dus de gezondheid van de medewerkers onder de aandacht gebracht. Dit is erg belangrijk, aangezien er dankzij zo’n onderzoek wellicht eventuele gezondheidsklachten naar voren kunnen komen. Het is in dat geval belangrijk om deze klachten op te kunnen lossen of te kunnen voorkomen, door bijvoorbeeld aanpassingen op de werkvloer door te voeren. Stel je voor: het blijkt dat een medewerker last heeft van de rug, dan kan er wellicht worden nagedacht over een ergonomische bureaustoel.

Het is namelijk belangrijk dat jouw medewerkers gezond en fit zijn. Gezonde medewerkers zijn nou eenmaal productiever en dat is weer gunstig voor het bedrijf. De kans op verzuim is namelijk een stuk kleiner bij fitte medewerkers, aangezien ze zich minder vaak ziekmelden.

Zo stimuleer je medewerkers om een gezonde levensstijl aan te houden

Gezonde en fitte medewerkers zijn dus van groot belang. Het is als ondernemer dan ook de taak om jouw medewerkers te stimuleren om een gezonde levensstijl aan te houden. Je kunt bijvoorbeeld een fruitschaal neerzetten op het werk, maar ook kun je aanmoedigen om in de pauze een stukje rond te lopen. Bovendien kun je ook stimuleren dat medewerkers met de fiets naar het werk moeten komen, in plaats van met de auto of het openbaar vervoer.

Ook een PMO uitvoeren op de werkvloer?

Gezondheid staat voorop en het is logisch dat jij ook de gezondheid van jouw medewerkers onder de loep wil nemen. Ook jij kunt om deze reden een PMO laten uitvoeren op de werkvloer. Neem eens een kijkje op Everybody Frank en ontdek zelf hoe zo’n onderzoek in zijn werk gaat. Alles voor gezonde medewerkers!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: