Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van planoloog

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Afgelopen week stuitte je op een vacature van een planoloog. Je vroeg je af wat een vacature planoloog was. In dit artikel wordt er beschreven wat een planoloog is, welke werkzaamheden een planoloog heeft en over welke vaardigheden een planoloog moet beschikken.

Wat is een planoloog?

Een planoloog is iemand die zich bezighoudt met de infrastructuur van een leefomgeving. Denk hierbij aan onderwerpen met betrekking tot wonen, werken, natuur, verkeer, groen, ect. Een planoloog stelt plannen op met betrekking tot deze onderwerpen rondom onze fysieke leefomgeving. Na het uitvoeren evalueert de planoloog zijn plannen. Vaak worden deze evaluaties uitgedrukt in een beleid dat gehanteerd wordt bij het volgende project. Op deze manier blijft een planoloog zijn projecten en plannen innoveren.

Werkzaamheden van een planoloog

Zoals zojuist al werd omschreven houdt een planoloog zich bezig met de infrastructuur van een leefomgeving. De werkzaamheden die hierbij horen zijn; het onderzoeken van bijvoorbeeld de laatste trend en ontwikkelingen met betrekking tot werk, wonen en verkeer, het opstellen van plannen, het adviseren en coördineren van collega’s en stakeholders en het handhaven van de projecten en plannen.

Vaardigheden van een planoloog

De vaardigheden die vereist zijn voor de werkzaamheden van een planoloog zijn;

  • Ruimtelijk inzicht – voor de indeling van verschillende structuren met betrekking stedenbouw en milieu.
  • Communicatie – om ervoor te zorgen dat de samenwerking tussen verschillende collega’s en sytakeholders zo soepel mogelijk verloopt.
  • Plannen en organiseren – om ervoor te zorgen dat tussentijdse afspraken worden nagekomen en op elkaar aansluiten om het proces te versnellen en om ervoor te zorgen dat de uitgevoerde plannen en projecten af zijn voor de geplande deadline.
  • Analytisch en innovatief – om plannen en projecten te analyseren en optimaliseren.

Samenvatting

Een planoloog is iemand die zich bezighoudt met de infrastructuur van een leefomgeving. Denk hierbij aan onderwerpen zoals wonen, werken, natuur, verkeer, en groen. Werkzaamheden die hierbij horen zijn; onderzoeken, het opstellen van plannen, adviseren, coördineren en handhaven. Een aantal vaardigheden vereist voor deze werkzaamheden zijn; ruimtelijk inzicht hebben, sterk kunnen communiceren, goed kunnen plannen en organiseren en het juist kunnen analyseren en innoveren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: