Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van PKVW

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wanneer je op zoek gaat naar mogelijkheden om de beveiliging van je woning verder te verbeteren, heb je verschillende opties. Zo kun je voor nieuwe sloten op je ramen en deuren kiezen, kun je een alarmsysteem in huis installeren, enzovoorts. Bij het zoeken naar mogelijkheden om de beveiliging van je woning aan te scherpen, zal je de term PKVW regelmatig tegenkomen. Wat is echter de betekenis van PKVW? Wat zegt het, wanneer je woning in aanmerking komt voor dit PKVW-keurmerk? Enzovoorts. In dit artikel vertellen we je hier in samenwerking met een 24-uursslotenmaker uit Tilburg meer over.

Mocht je voor nieuwe sloten kiezen, dan is het verstandig om deze door een slotenmaker te laten plaatsen. Sloten bestaan uit tal van kwetsbare onderdelen, die eenvoudig te beschadigen zijn.

Waar staat de term PKVW voor?

PKVW is een afkorting van Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het is een keurmerk die aan woningen wordt toegekend, die aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Zo moet een woning op iedere etage een brandmelder hebben hangen en moet de woning beveiligd worden met kwalitatief goede sloten. Het is soms onduidelijk wat goede sloten zijn. Wat voor jou een goed slot is, kan door de politie als een zeer onveilig slot worden aangemerkt. Kies om deze reden altijd voor sloten met een hoge SKG-beoordeling. Deze beoordeling loopt uiteen van minimaal een, tot maximaal drie sterren.

Voordelen van het PKVW-keurmerk

Op het moment dat je woning het PKVW-keurmerk toegekend krijgt, profiteer je van verschillende voordelen. Zo is het met het PKVW-keurmerk onder meer mogelijk om te profiteren van een lagere maandelijkse premie voor je woon- en inboedelverzekering. Door je woning beter te beveiligen, zal de verzekeringsmaatschappij je belonen met een lagere premie. Het kan dus heel rendabel zijn om oude sloten te vervangen voor sloten die voldoen aan de eisen van het PKVW-keurmerk.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: