Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van pillow talk

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
1
(1)

Kijk je wel eens naar je partner en voel je je zowel lichamelijk als emotioneel niet perfect verbonden? We weten allemaal dat het opbouwen van een band tijd en moeite kost. Het vereist ook de bereidheid om je open en kwetsbaar op te stellen tegenover elkaar.

Nu ons leven vol is met eindeloze to-do lijstjes, werkverplichtingen en familieverantwoordelijkheden, vraag je je misschien af hoe je tijd in je agenda kunt vrijmaken om aan je relatie te werken. We hebben twee woorden voor je: pillow talk (kussenpraat).

Wat is een intiem gesprek in de vorm van pillow talk?

Pillow talk is een intiem, authentiek, onbewaakt gesprek dat plaatsvindt tussen twee geliefden. Zoals de naam al doet vermoeden vindt dit gesprek(je) vooral plaats in de slaapkamer.

Dit type van veilige, liefdevolle, oprechte verbinding en communicatie meestal plaatsvindt in bed of tijdens het knuffelen. Het kan ook gebeuren voor of na de seks met een partner, maar seks hoeft geen deel uit te maken van de vergelijking. Vaak kijkt men elkaar hier niet bij aan en wegen ze minder zorgvuldig hun woorden, waar men zich echt open kan uiten.

Pillow talk is niet hetzelfde als vies praten

Hoewel pillow talk of vies praten tijdens het voorspel en seks kan leiden tot een verhoogde ervaring en meer intieme tijd met je partner, is vies praten niet hetzelfde als kussenpraat. Net als bondage ook niet perse hetzelfde is als seks. Pillow talk is meer emotioneel intiem en kwetsbaar. Al kan het natuurlijk wel leiden tot meer intimiteit, zowel fysiek als mentaal.

Je zult kussenpraat het vaakst ervaren voor of na de seks wanneer jij en je partner ontspannen en comfortabel zijn. Pillow talk heeft vaak de vorm van positieve en opbeurende communicatie die mensen dichter bij elkaar brengt.

Met pillow talk kan je meer open voor elkaar gaan staan en beter luisteren naar elkaars behoeften. Vind je het lastig hier zelf een weg in te vinden of zoek je hulpmiddelen om te werken aan de intimiteit en band tussen jullie beiden? Bekijk dan eens speeltjes in een erotiek webshop of vraag advies bij een ervaren therapeut.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 1 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: