Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van PG

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

PG staat voor propyleen glycol. Het is de basis van ieder vloeistof. Aroma’s eb nicotines zijn vaak opgelost in de PG. Propyleen glycol is een stuk scherpen in de keel als plantaardige glycerine. De vloeistoffen met VG zijn veel zachter in je keel in vergelijking met de vloeistoffen van PG. De PG heeft verder eigenschappen als een sterkere smaak, minder damp en een dunnere vloeistof. Let wel op want PG kan een allergische reactie opwekken.

Vapen

E-liquids met een hoge PG worden meestal gebruikt voor vaporizers. Een vaporizer wordt gebruikt om cannabis of tabak te inhaleren. We kennen twee soorten vaporizers. Deze worden ingedeeld op basis van hoe ze het materiaal verhitten. Met een vape, kun je kruiden verhitten door middel van conductie of convectie. Bij vapen, ook wel verdampen genoemd wordt het plantmateriaal verhit tot een gemiddelde temperatuur van 180 graden Celsius. Door de hitte smelten de werkzame stoffen en vormen ze samen een aromatische damp. Deze damp bevat als het goed is geen teer en stikstofoxide.

Alternatief voor roken

Vapen wordt ook wel het gezonde alternatief van roken genoemd. Of dit echt zo is, weten we niet zeker. Er wordt namelijk nog steeds veel over gediscussieerd. Wat we wel weten is dat bij vapen geen damp vrijkomt. Ook wordt het plantmateriaal niet verbrandt, maar verdampt. Hierdoor zijn er minder irritaties en schadelijke effecten. Ook is vapen minder slecht als roken voor de mensen die om je heen staan.

Veel mensen die willen stoppen met roken stappen over naar een vape, zoals de mighty vaporizer. Het product is dan ook voor deze mensen op de markt gebracht, maar op een gegeven moment gebruikte steeds meer mensen een vape, zoals de mighty vaporizer. De vape helpt mensen een overstap te maken van sigaretten naar iets wat minder slecht is voor de gezondheid. Tijdens het vapen krijg je nog steeds nicotine binnen, maar nier meer de schadelijke stoffen teer en koolstofmonoxide

Verschillende smaken

Je kan het zo gek niet bedenken, mango, vanille of fruitmix, er is altijd wel een vape met de smaak die jij wil. Hier komt echter een einde aan. Vanaf 1 juli 2022 mogen er geen smaakjes meer worden verkocht. Het mag alleen nog maar naar tabak smaken. Het verbod is ingevoerd om het vapen minder aantrekkelijk te maken voor jongeren. Vapen werd langere tijd voor gezonder alternatief van sigaretten gezien, maar dit is niet meer zo. Volgens een onderzoek van het Trimbos Instituut, kan het wel werkelijk giftige en kankerverwekkende stoffen bevatten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

arbeidsongeschikt
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: