Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van persoonlijkheidstest

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Werknemers en sollicitanten hebben unieke persoonlijkheden en karaktereigenschappen. Ze gedragen zich daardoor allemaal op hun eigen manier. Sommige eigenschappen zorgen ervoor dat de een persoon beter zal passen binnen de cultuur van een bedrijf en succesvoller zal kunnen zijn binnen een organisatie. Het is daarom nodig om een betrouwbaar beeld van een medewerker of kandidaat te hebben.

Hoewel een goed interview veel kan vertellen over iemands eigenschappen, is een persoonlijkheidstest een belangrijk puzzelstukje bij het krijgen van meer inzicht in de persoonlijkheden en competenties van een kandidaat.

Persoonlijkheidsvragenlijst

Het gebruik van een goede persoonlijkheidsvragenlijst voor werknemers en sollicitanten biedt verrassende inzichten. De uitslag van de persoonlijkheidstest kan daardoor worden gebruikt bij het vormgeven van een loopbaan, maar helpt werkgevers ook bij het samenstellen van efficiënte, goed presterende teams.

Er zijn verschillende persoonlijkheidstesten. De meest betrouwbare testen zijn de Big Five, het 4-kleurenmodel en de 16 Jung Types. Deze testen hebben allemaal hun eigen sterke punten. The Bridge Personality is de enige persoonlijkheidstest ter wereld waarin de sterke punten van eerder genoemde persoonlijkheidsvragenlijsten zijn gecombineerd tot een zeer betrouwbare persoonlijkheidstest.

Betrouwbaarheid persoonlijkheidstest

Veel persoonlijkheidsvragenlijsten geven een resultaat dat niet helemaal betrouwbaar is. De reden is dat de kandidaten bijvoorbeeld het gewenste antwoord geven of niet helemaal eerlijk antwoorden. Voor een betrouwbaar testresultaat maakt een moderne persoonlijkheidstest, zoals The Bridge Personality, daarom gebruik van adaptieve technologie.

Een kandidaat krijgt zowel normatieve als ipsatieve stellingen voorgelegd en door middel van een uniek algoritme is het mogelijk om sturend antwoordgedrag te kunnen aangeven.

Deze techniek, Normatief-Ipsatief split technology genaamd, zorgt dat exact is te zien waar een kandidaat heeft geprobeerd om vragen sociaal wenselijk te beantwoorden of waar is getwijfeld. Dat maakt deze persoonlijkheidstest onmisbaar bij een efficiënt werving- en selectieproces en loopbaanontwikkeling.

Uitkomst persoonlijkheidsvragenlijst

Het doel van een  persoonlijkheidsvragenlijst is het inzichtelijk maken van competenties en persoonlijkheidskenmerken. Nadat de kandidaat de persoonlijkheidstest heeft afgerond, zal op basis van de gegeven antwoorden een rapport worden gemaakt.

Voor het inzichtelijk maken van de resultaten van een persoonlijkheidsvragenlijst zijn een zestal rapporten verkrijgbaar. Deze zijn verschillend in opzet en geven daardoor competenties weer die belangrijk zijn voor een bepaalde functie.

Eventueel kan er ook voor  worden gekozen om de uitslag van de persoonlijkheidsvragenlijst samen te vatten in een speciaal op maat gemaakt rapport. Die veelzijdigheid zorgt ervoor The Bridge Personality een persoonlijkheidstest is die veel wordt gebruikt door HR professionals, door recruiters bij werving- en selectie en door loopbaanadviseurs.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: