Betekenis van Peignoir

In de wereld van lingerie is er een hoop bijgekomen de afgelopen eeuw. Er is voor iedereen wat wils, en voor de partner trouwens ook. Kleding die heel weinig bedekt of juist best wel veel. De één zijn smaak is de ander zijn niet, dus het is altijd leuk om te experimenteren! Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe de verschillende kledingstukken heten. Veel mensen, waarbij vermoedelijk vooral mannen, zullen niet verder komen dan “slip”, “string”, of “BH”.

Babydoll

Eén van de meest bekende stukken waar men het woord wellicht niet van weet maar de visuele impact wel is een babydoll. Een babydoll is een soort nachtjapon. Waar een nachtjapon normaal gezien langer is, is een babydoll echter korter en biedt het meer openingen voor mogelijke avances. Met gevormde cups en een dun stuk stof eraan vormt het een soort jurkje dat meestal tot net aan de bovenbenen komt. Het dunne stof kan open zijn in het midden waardoor het een gordijn vormt over het torso heen. Vaak wordt bij een babydoll ook een passend slipje geleverd.

Peignoir

Dan is er ook nog een Peignoir, wat tegenwoordig iets minder bekend is maar een stuk meer bedekt. Een peignoir is oorspronkelijk afkomstig uit de 19e eeuw, waar het is afgeleid van het woord peigner, wat Frans is voor ‘’het haar kammen’’. Dit omdat een Peignoir vaak duidelijke vouwen heeft die lange verticale stroken laten zien. In de hedendaagse lingerie komt dit kledingstuk weer terug, maar in enthousiastere kleuren en met een opening die de meeste tijd meer laat zien.