Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van pedaalemmer

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een pedaalemmer?

Een pedaalemmer is een specifiek soort afvalemmer dat geopend wordt via een voetpedaal. Vaak gebruiken mensen ook een generieke term zoals afval, prullenbak of vuilnisbak terwijl ze een eigenlijk een pedaalemmer bedoelen omdat ze hem willen openen met de voet. Een echte klassieker van Nederlandse bodem is de pedaalemmer van Brabantia. Brabantia is in 1915 opgericht en Nederlands grootste en bekendste merk op het gebied van huishoudelijke artikelen.

Wat is het voordeel van een pedaalemmer?

Het voordeel van een pedaalemmer ten opzichte van andere type afvalemmers, is dat je een pedaalemmer opent met je voet waardoor je beide handen kunt gebruiken voor je afval. Als je een afvalemmer hebt die je met je handen opent, bijvoorbeeld touch of een swing deksel, dan moet je altijd één hand leeg hebben. Nu kun je dus beide handen voor je afval gebruiken en maak je de pedaalemmer open met je voet. Een ander voordeel van een pedaalemmer is dat het – omdat je je handen dus niet hoeft te gebruiken voor het openen – hygiënischer is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een pedaalemmer?

Wil je graag een pedaalemmer kopen? Dan zijn er een aantal aspecten waar je op moet letten. Misschien wel het belangrijkste is de grootte oftewel de inhoud. Voor een huishouden van een tot twee personen heb je aan een afvalemmer van ongeveer 30 liter voldoende. Heb je een huishouden van bijvoorbeeld vier personen, dan is het verstandiger om voor een afvalbak van 50 of 60 liter te kiezen. Een ander belangrijk aspect waar je op moet letten bij het kopen van een pedaalemmer is of je afval wel of niet wilt scheiden. Tegenwoordig zijn er namelijk pedaalemmers te kopen met twee, drie of zelfs vier losse emmers zodat je makkelijk je afval kunt scheiden. En natuurlijk wil het oog ook wat, kies daarom voor een pedaalemmer die qua design en kleur bij je past.

Bron: https://www.afvalbakkenwinkel.nl/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedsprei
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: