Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van parttime studie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een parttime studie is een vorm van studeren waarbij je één tot drie dagdelen per week naar school gaat, en je daarnaast kunt werken. Met een fulltime besteed je daarentegen rond de 40 uur per week aan je studie. Je zit eraan te denken om weer te gaan studeren, maar je vindt het lastig om een keuze te maken tussen een parttime of een fulltime studie?

Parttime vs fulltime studie

Voordat je een opleiding kiest, is het belangrijk dat je nadenkt over de hoeveelheid tijd die je hebt. Je moet namelijk tijd maken om naar de lessen gaan, maar meestal is het ook nodig om na de lessen huiswerk te maken en je voor te bereiden op jouw tentamens of andere toetsen. Ben je iemand die al een fulltime baan heeft? Dan is het niet slim om ook nog een fulltime studie ernaast te doen. Hierdoor verwaarloos je jouw studie, maar ook het werk. Als je een parttime studie doet, heb je vaak in de avonden of in het weekend les. Echter, een part time studie kan alsnog erg zwaar zijn. Je bent dus minder vaak op school, maar krijgt vaak dezelfde theorie als bij een voltijd opleiding. Het verschil is dat je bij een parttime studie wat minder uitgebreid ingaat op de stof. Een voltijdstudie past meer bij mensen die nog geen baan hebben of ergens parttime werken. Je gaat meestal zo’n vier jaar naar school. Daarnaast zullen de lessen meestal plaatsvinden op doordeweekse dagen tussen 09:00 uur en 17:00 uur. De rest van de dag en in het weekend heb je dus tijd om huiswerk te maken en te studeren.

Welke juridische opleiding?

Juridische opleidingen lopen erg uiteen. Zo kun je een juridische opleiding doen om uiteindelijk Juridisch Medewerker te worden. Misschien vind je het leuker om in de toekomst notaris of bewindvoerder te worden. Ga dus vooral na wat jouw wensen zijn en doe je onderzoek. Ga naar open dagen, lees alles wat je moet weten goed door. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de kosten. Ook is het belangrijk om de juiste school uit te kiezen. Welke school de juiste is, hangt af van jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan de reistijd naar de school en het onderwijssysteem dat gehanteerd wordt. Tot slot is het belangrijk om te weten dat het lang kan duren om de juridische functie te bemachtigen die je wilt hebben. Om Officier van Justitie te worden moet je bijvoorbeeld na de bachelor en master andere opleidingen volgen om uiteindelijk te komen waar je wilt zijn.
Kies dus eerst of je parttime of fulltime wilt studeren. Maak vervolgens een keuze voor de opleiding die het best bij je past. Benieuwd naar het aanbod? Neem een kijkje op de site van de Bestuursacademie!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Educatie
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: