Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van parketlak

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Parketlak is een essentieel product als jij een parketvloer in huis hebt. Parket is een verzamelterm voor allemaal verschillende soorten houten vloeren. En de lak die je daarvoor kunt gebruiken wordt ook wel parketlak genoemd. Dit zijn onderhoudsproducten voor houten vloeren. Voordat je een lak voor het parket koopt, is het goed om met verschillende aspecten rekening te houden. Natuurlijk is het belangrijk om goed naar je vloer te kijken. Meer weten over parketlak? Lees dan snel verder.

Sneldrogende lak

Parketlak heeft veel positieve eigenschappen. Het is een sneldrogende lak, welke niet snel vergeelt. Het is erg helder en dit heeft een voordeel: de natuurlijke kleur van het hout wordt zo bewaart. Een ander voordeel is dat het een slijtvaste lak is, en dit zorgt voor extra bescherming van de vloer. Het is een kwalitatief goed en hoogwaardig product, maar er zitten wel gebruikseisen aan. Ook geeft het krasvrije eindlagen die tegen veel externe factoren bestendig zijn, zoals water en alcohol. Zoals je kunt lezen is parketlak een belangrijk product als je een parketvloer in huis hebt.

Meerdere soorten parketlak

Er zijn meerdere soorten parketlak te koop. Hierbij is het belangrijk om naar het soort vloer te kijken. Je kunt veelal kiezen tussen een consumentenlak of een lak voor projectgebruik. Tussen deze twee lakken zijn verschillen te vinden. Een consumentenlak is vaak een 100% polyurethaanlak op waterbasis. Dit kan worden gebruikt voor particulier gebruik.
Daarnaast is een lak voor projecten vaak een 2-componentenlak. Hier wordt ook nog harder aan de lak toegevoegd. Het wordt hierdoor uitzonderlijk slijtvast. Uiteindelijk zijn beide type lak erg goed, en kun je ze gebruiken om je vloer mee af te werken.

Kleurlak gebruiken

Er is ook een mogelijkheid om je vloer met een kleurlak te behandelen. Dit kun je doen als jij je parket een hele andere kleur wilt geven. Zo kun je de stijl van je woning veranderen, gewoon met een lak. Deze kleurlak kun je dan uiteindelijk weer afwerken met een parketlak.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: